Nikšić: U utorak humanitarna utakmica za Aleksandra Vujovića

Svi koji žele novac mogu uplatiti na račun: Aleksandar Vujovic Addiko
Banka AD Podgorica
Žiro račun: 555000900282225872
Devizni račun: 90032689223
IBAN: ME25555000900326892335

4843 pregleda 109 reakcija 1 komentar(a)
Humanitarna utakmica za Aleksandra Vujovića, Foto: Svetlana Mandić
Humanitarna utakmica za Aleksandra Vujovića, Foto: Svetlana Mandić

Društvo dobrovoljnih davalaca krvi „Fap mašina“ okupiće bivše igrače Fudbalskog kluba „Čelik“ kako bi organizovali humanitarnu utakmicu i prikupili što više sredstava za liječenje Nikšićanina Aleksandra Vujovića, kome je potrebna nova transplantacija bubrega.

„Plan je da okupimo bivše igrače 'Čelika' i zajedno sa momcima iz KMF 'Kaljari' realizujemo taj meč. Utakmica će biti održana u utorak, 16.februara u nikšićkom Sportskom centru, koji nam je partner u organizaciji utakmice“, kazao je Mrdelja Čvorović iz DDDK „Fap mašina“.

Dan prije utakmice, zajedno sa KMF „Kaljari“ organizuju zajedničku akciju dobrovoljnog davanja krvi, ali i humanitarnu svirku na Trgu.

„Zbog nemogućnosti prisustva publike na dan utakmice, zbog zdravstvene situacije, organizovaćemo svirku dan prije utakmice da bi dali doprinos i oni koji ne mogu doći i ispratiti utakmicu. Ukoliko zbog novih mjera ne budemo u prilici da organizujemo svirku, postavićemo samo kutije, kako bi animirali sugrađane da doniraju onoliko koliko su u mogućnosti, kako bi svi zajedno pomogli Acu“, kazao je Čvorović.

Istakao je da će humanitarna utakmica imati iznačaj više jer će fizioterapeuti biti „legendarni fizioterapeut 'Čelika', Rade Gutović Guto“, i Aleksandar Vujović, kome je to i posao.

„Sva sredstva koja skupimo, nakon utakmice, njemu ćemo lično uručiti za dobro obavljen posao na toj utakmici i svim onim utakmicama prije“, kazao je Čvorović.

Aleksandar Vujović je, prije devet godina, bio prvi pacijent kome je urađena transplantacija bubrega u Crnoј Gori. Tada je donor bila njegova majka Olivera, a transplataciju je uradio tim hrvatskih i crnogorskih ljekara. Usljed pojave Citamegalovirusa, koji je zadesio Aleksandra tokom prošle godine, došlo je do iznenadnog otkazivanja bubrega, tako da će morati ponovo na transplantaciju. Ovoga puta donor će biti njegov otac Branislav, koji je u potpunosti kompatabilan, a Aleksandru je za transplataciju bubrega i liječenje u inostranstvu potrebno 40.000 eura.

Porodica, rođaci i prijatelji zapоčeli su humanitarnu akсіju "Prijatelji za Acа", kako bi prikupili potrebna sredstva, a na Facebook-u grupa “Ana Đoković – in memoriam” organizuje humanitarnu licitacija.

Sjutra će na gradskom Trgu, najmlađi volonteri, uz podršku muzičara, prodavati „slatke čarolije za Aca“. Akciju su podržali „Miranis“, „Mimoza“, Ivana Vukadinović, „Ivana kolači“ i Anđela Đurković, a slatke delicije prodavaće najmlađi volonteri NVO „Izvor života“, Narodne kuhinje, Crvenog krsta i mjesnih zajednica Župa, Poljica, Ćemenca, Humci.

Ukoliko epidemiološke mjere dozvole i nikšićki muzičari planiraju da naredna tri dana na Trgu organizuju humanitarne svirke, dok će Omladinski klub Nikšić narednu sedmicu „rezervisati“ za humanitarne akcije za Aca.

U mnogim nikšićkim lokalima, poslovnim prostorima, trgovinskim objektima, postavljene su donatorske kutije.

Svi koji žele novac mogu uplatiti na račun: Aleksandar Vujovic Addiko Banka AD Podgorica Žiro račun: 555000900282225872 Devizni račun: 90032689223 IBAN: ME25555000900326892335