Bratić sa ambasadorom Rusije: Nikakve političke odluke ne mogu da promijene emociju dva naroda

Bratić je rekla da je ministarstvo otvoreno za nova polja saradnje sa Rusijom, a da je akcenat na mobilnosti studenata i oblasti nauke

9777 pregleda 12 komentar(a)
Bratić i Maslenikov, Foto: Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta
Bratić i Maslenikov, Foto: Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta

Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić rekla je, na sastanku sa ambasadorom Rusije u Crnoj Gori Vladislavom Maslenikovom, da nikakve političke odluke ne mogu da promijene emociju dva naroda čije veze su toliko duboko ukorijenjene, da vremenom mogu postajati samo još dublje, saopšteno je iz njenog ministarstva.

Kako se navodi na sastanku je poručeno da je istorijska, kulturološka i vjerska bliskost naroda Crne Gore i Rusije neprolazna, a da će se u narednom periodu raditi na dodatnom povezivanju dva naroda.

Bratić je rekla da je ministarstvo otvoreno za nova polja saradnje sa Rusijom, a da je akcenat je na mobilnosti studenata i oblasti nauke.

"Maslenikov je rekao da se u toku svog boravka u Crnoj Gori uvjerio u povezanost dva naroda, te da ga raduje otvorenost Vlade za nove modele saradnje. On je podsjetio da je Rusija prošle godine dodijelila 37 stipendija za studiranje crnogorskih studenata na visokoškolskim ustanovama Rusije, kao i da će se sa ovom praksom nastaviti", piše u saopštenju ministarstva.

Dodaje se da su se sagovornici saglasili da je promocija ruskog jezika u Crnoj Gori zajednički interes.

Bonus video: