uputili inicijativu čelnicima institucija

MZ Spič: Što prije početi radove na izgradnji trga u Sutomoru

"U skladu sa prihvaćenom projektnom dokumentacijom, i paralelno sa aktuelnim radovima na šetalištu, kako bi cjelina koju predstavljaju šetalište i trg što prije dobila svoj potpuno novi, moderan izgled i ostvarivala benefite za lokalnu i širu zajednicu", kazao je Vuksanović

4512 pregleda 1 komentar(a)
Projekat šetališta i trga u Sutomoru, Foto: MZ Spič
Projekat šetališta i trga u Sutomoru, Foto: MZ Spič

Savjet mjesne zajednice Spič-Sutomore obratio se čelnicima institucija koje realizuju projekat izgradnje šetališta i trga u Sutomoru sa inicijativom za što skorije pokretanje tenderskih procedura za izgradnju trga, što je naredna faza velikog projekta koji se trenutno izvodi u Sutomoru, kazao je predsjednik te MZ Frano Vuksanović.

Vuksanović ističe da je imajući u vidu značaj koji izgradnja šetališta i trga ima za stanovnike Sutomora, turističku privredu Bara, i Crnu Goru, na sjednici Skupštine MZ zaključeno da radove na izgradnji trga treba početi odmah.

"U skladu sa prihvaćenom projektnom dokumentacijom, i paralelno sa aktuelnim radovima na šetalištu, kako bi cjelina koju predstavljaju šetalište i trg što prije dobila svoj potpuno novi, moderan izgled i ostvarivala benefite za lokalnu i širu zajednicu. Članovi Savjeta jednoglasno su donijeli odluku da se apel za pokretanje procedura za realizaciju naredne faze projekta, koja podrazumijeva započinjanje tenderskih procedura za izbor izvođača radova, uputi institucijama koje sprovode i finansiraju izgradnju ovog značajnog projekta za Sutomore. Uz to, istakli su spremnost da budu na raspolaganju svim učesnicima u realizaciji projekta", kazao je Vuksanović.

Trenutno stanje trga
Trenutno stanje trga foto: MZ Spič

Inicijativa je upućena predsjedniku opštine Dušanu Raičeviću, v.d. direktora Uprave javnih radova Boru Lučiću i direktoru Javnog preduzeća „Morsko dobro Crne Gore“ Predragu Jelušiću.

"Građani Sutomora sa radošću očekuju završetak radova na šetalištu, što je prva od četiri faze izgradnje na tom potezu, i zajedno sa mjesnom zajednicom nadaju se značajnoj promjeni koju će Sutomore dobiti izgradnjom rive i pratećih sadržaja u mediteranskom stilu, za koji smatraju da je projekat stoljeća za ovaj kraj rivijere Crne Gore", zaključio je Vuksanović.