Bajić v.d. direktorke Zavoda za metrologiju

Bajić je diplomirala na Mašinskom fakultetu u Podgorici, gdje je 2014. godine stekla zvanje magistra tehničkih nauka u oblasti kvaliteta

14499 pregleda 13 komentar(a)
Foto: Mek.gov.me
Foto: Mek.gov.me

Vlada je na imenovala Gordanu Bajić za vršioca dužnosti direktora Zavoda za metrologiju.

Direktorici Zavoda za metrologiju, Vanji Asanović, istekao je mandat.

Kako se navodi na sajtu Ministarstva ekonomskog razvoja, Bajić je diplomirala na Mašinskom fakultetu u Podgorici, gdje je 2014. godine stekla zvanje magistra tehničkih nauka u oblasti kvaliteta.

Radni odnos započela je u Holding industriji "Radoje Dakić"1995. godine gdje je, nakon odrađenog pripravničkog staža, radila kao tehnolog konstruktor u pripremi proizvodnje.

Od 1998. do 2008. godine radila je u "Jugoimport Montu", kao samostalni projektant u odjeljenju za inžinjering poslove.

U Zavodu za metrologiju radi skoro 13 godina, a od 2008. godine obavlja dužnost Rukovodioca Laboratorije za dužinu u okviru navedenog sektora.

Tokom radnog angažmana u Zavodu za metrologiju, usavršavala se u oblasti dimenzione metrologije kroz posjete nacionalnim laboratorijama evropskih instituta, kao i kroz saradnju sa tehničkim ekspertima iz raznih metroloških oblasti.

Učestvovala je u projektima za razvoj metrologije i infrastrukture kvaliteta koji su finansirani od strane Delegacije Evropske Komisije u Crnoj Gori.

Kao vođa tima, učestvovala je u prvim međulaboratorijskim poređenjima koja su dovela do međunarodne prepoznatljivosti usluga koje Laboratorija za dužinu pruža svojim korisnicima.

Aktivni je učesnik procesa akreditovanja usluga Zavoda za metrologiju prema standardu EN ISO IEC 17025 od strane međunarodno priznatih akreditacionih kuća. Učestvovala je i na drugim brojnim projektima.

Predstavnik je Zavoda za metrologiju Crne Gore u tehničkom komitetu EURAMET-a za dužinu (TC-L).

Bonus video: