Ugostitelji Budve i Tivta traže da subvencije ostvare svi ugostitelji, da se dozvoli dostava hrane

“Neko naše znanje i stavovi nijesu uvaženi, dopisima smo se obraćali nadležnima da zajedničkim snagama i znanjem donesemo najbolje mjere. Zbog toga što se to nije desilo do sada, moramo se obraćati nadležnima i javnosti”, kazao je Božović

11297 pregleda 42 reakcija 40 komentar(a)
Ugostiteljski objekatu Budvi (Ilustracija), Foto: Vuk Lajović
Ugostiteljski objekatu Budvi (Ilustracija), Foto: Vuk Lajović

Članovi udruženja ugostotelja iz Budve i Tivta poručili su sa danas održanog sastanka da subvencije moraju da budu dostupne svim ugostiteljima.

“Subvencije koje će biti dostupe za sve ugostitelje, a ne uslovljavati plaćenim doprinosima do oktobra”, kazao je Vijestima član Udruženja ugostitelja Budve Mirko Božović.

Zahvaljujući se medicinskim radnicima koji žrtvuju svoje živote u borbi protiv pandemije, Božović je kazao da se moramo baviti uzrocima a ne posljedicama.

“Neko naše znanje i stavovi nijesu uvaženi, dopisima smo se obraćali nadležnima da zajedničkim snagama i znanjem donesemo najbolje mjere. Zbog toga što se to nije desilo do sada, moramo se obraćati nadležnima i javnosti”, kazao je Božović.

Subvencije koje su donijete, smatra Božović, neće moći 80 odsto ugostitelja da stekne uslov da ostvari pravo na njih.

“Molimo nadležne da još jednom razmotre kako da se pomogne ugostiteljima. Veliki broj je nelogičnosti u mjerama koje se trenutno sprovode. U situaciji smo trenitno u Budvi da iz restorana ne možete naručiti dostavu hrane, a možete u fast fudu, pekari, možete kupiti kafu na trafici, smatramo da to nije adekvatno sprovodjenje mjera”, naglasio je Božović.

Ugostitelji traže da se omogući dostava hrane i da ne bude selektivne primjene propisa.

Bonus video: