umjesto danas

Suđenje optuženima za ubistvo Bogdana Milića odloženo za 15. mart

Advokat Lazar Aković je tražio odlaganje glavnog pretresa da bi pripremio odbranu jer je nedavno angažovan kao branilac okrivljenog Pera Laličića

2103 pregleda 0 komentar(a)
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević
Viši sud u Podgorici, Foto: Savo Prelević

Suđenje optuženima za ubistvo Bogdana Milića u Cetinju 11. juna 2019. godine, koje je za danas bilo zakazano u Višem sudu u Podgorici, odloženo je za 15. mart.

Advokat Lazar Aković je tražio odlaganje glavnog pretresa da bi pripremio odbranu jer je nedavno angažovan kao branilac okrivljenog Pera Laličića.

Lazar Nedović i Pero Laličić označeni su kao pripadnici kriminalne organizacije koji su direktni izvršioci ubistva Bogdana Milića i ranjavanja Gorana i Dragana Vušurovića i Marka Vujačića, navodi se u optužnici specjalnog tužilaštva.

Osim Nedovića i Laličića optužnicom su obuhvaćeni i Mitar Marković, Moša Paović i Žarko Pejaković.

Oni su prema sumnjama istražitelja sa drugim za sada neidentifikovanim osobama tokom 2109. godine postali članovi kriminalne organizacije koju je formiralo neidentifikovano lice radi vršenja krivičnih djela za koje je zaprijećena kazna od četiri godine ili teža kazna.

Prema stavu Tužilaštva svaki član kriminalne organizacije je imao unaprijed određeni zadatak i ulogu, a djelovanje je planirano na neodređeno vrijeme uz primjenu tačno određenih pravila unutrašnje kontrole i discipline pripadnika.

Marković je prema optužnici, po nalogu šefa kriminalne grupe nabavio pištolje ,,browing“ i ,,stayer magnicler“ za koje nije imao dozvolu i predao ih Nedoviću i Laličiću kako bi ubili Milića i osobe koje su se sa njim nalazile u društvu.

Oni su, kako se osnovano sumnja, od nepoznatog člana ove organizacije dobili informacije da se Bogdan Milić nalazi na terasi lokala „Portun“.

Preporučujemo za Vas