RTV Pljevlja: Bila plata, ali ostaju u štrajku

Predsjednik Štrajkačkog odbora Edin Zuković kazao je da zaposleni neće prekinuti štrajk sve dok im se neisplate, julska, avgustovska, septembarska i oktobarska zarada
85 pregleda 0 komentar(a)
RTV Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
RTV Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 18.12.2017. 16:20h

Zaposleni u RTV Pljevlja ostaju u štrajku, iako im je prije tri dana isplaćena junska zarada.

Većina radnika štrajk je započela 17 novembra zbog kašnjenja u isplati pet plata.

Predsjednik Štrajkačkog odbora Edin Zuković kazao je da zaposleni neće prekinuti štrajk sve dok im se neisplate, julska, avgustovska, septembarska i oktobarska zarada.

On je rekao da će u srijedu predstavnici radnika učestvovati na sastanku koji će u Podgorici biti organizovan sa Evropskom komisijom u Crnoj Gori.

Na tom sastanku zaposleni će upoznati predstavnike EK sa situacijom u kojoj su se našli zaposleni

Zarade zaposlenima isplaćene nakon što je Poreska uprava Crne Gore ukinula blokadu računa RTV Pljevlja na određeno vrijeme.

U RTV Pljevlja rekli da očekuju i da će odbornici Skupštine opštine Pljevlja na narednom zasijedanju, 27. decembra - između ostalog raspravljati i o rebalansu budžeta, vezanog za RTV Pljevlja, za ovu godunu.

“U slučaju usvajanja rebalansa budžeta stekli bi se uslovi za poboljšanje materijalne situacije u ovoj medijskoj kući i stekli preduslovi za normalizaciju rada”, saopšteno je iz tog medija. Zarade u RTV PLjevlja su najniže u odnosu na druge javne servise.

Prema istraživanju Sindikata medija Crne Gore, prosječna plata u RTV Pljevlja je 290 eura a broj zaposlenih 31, dok je u RTV Budva broj zaposlenih 50, a prosječna zarada 420 eura. U radio Herceg Novom zaposlena su 23 radnika sa prosječnom zaradom 502 eura, dok je u Radio Beraneama zapolseno 19 radnika sa prosječnom zaradom od 372 eura.

Bonus video: