Vlada smijenila tri pomoćnice Ministarstva zdravlja

Zbog nove sistematizacije prestao mandat Slađane Pavlović, Milice Škiljević i Mevlide Gusinjac

10129 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Zoran Đurić
Foto: Zoran Đurić

Vlada je krajem prošle sedmice smijenila tri pomoćnice ministra zdravlja jer su njihova radna mjesta ukinuta novim Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji tog resora.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović predložila je Vladi da donese rješenje o prestanku mandata generalnih direktorica Direktorata za međunarodnu saradnju i harmonizaciju propisa Slađane Pavlović, Direktorata za ekonomiku i projekte u zdravstvu Milice Škiljević i Direktorata za zdravstvenu zaštitu Mevlide Gusinjac. Pavlovićeva je član Demokratske partije socijalista (DPS), a Mevlida Gusinjac Socijaldemokrata (SD). Škiljevićeva je ranije, navodno, bila član SD.

Vlada je za vršioca dužnosti generalnog direktora Direktorata za digitalno zdravlje u Ministarstvu zdravlja imenovala Aleksandra Sekulića, inače člana Demokratske narodne partije (DNP).

Na posljednjoj sjednici Vlade, generalni direktor Direktorata za socijalni rad i dječju zaštitu u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja Goran Kuševija razriješen je na lični zahtjev. U rješenju piše da mu mandat prestaje 1. marta.

Na lični zahtjev mandat prestaje i Darku Konjeviću, generalnom direktoru direktorata za ruralni razvoj u nekadašnjem Ministarstvu poljoprivrede. Zbog isteka mandata Vlada je razriješila i direktoricu Zavoda za metrologiju Vanju Asanović, a za vršioca dužnosti direktora u četvrtak je imenovana Gordana Bajić.

Bonus video: