Smjena šefa policije u Herceg Novom: Banićević mijenja Ognjenovića

Stojanović je u martu 2013. godine, mjesec dana po dolasku na funkciju direktora Uprave policije, upravo smijenio Banićevića i na njegovo mjesto postavio Miloša Vučinića
1079 pregleda 5 komentar(a)
Slavko Stojanović, Foto: Savo Prelević
Slavko Stojanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.12.2017. 15:34h

Direktor crnogorske policije Slavko Stojanović smijenio je danas šefa Centra bezbjednosti u Herceg Novom, Petra Ognjenovića i na njegovo mjesto postavio Gorana Banićevića, koji je nekada obavaljao tu funkciju, saznaje Televizija Vijesti.

Stojanović je u martu 2013. godine, mjesec dana po dolasku na funkciju direktora Uprave policije, upravo smijenio Banićevića i na njegovo mjesto postavio Miloša Vučinića.

UP: Dinamika borbe protiv organizovanog kriminala zahtijeva i određene kadrovske promjene

Iz Uprave policije je saopšteno da je direktor Uprave policije MUP-a Slavko Stojanović danas, sagledavajući potrebe službe, izvršio kadrovske promjene na nivou Centra bezbjednosti Herceg Novi, Odjeljenja bezbjednosti Kotor i Odjeljenja bezbjednosti Tivat.

U saopštenju se dodaje da je za načelnika kotorske policije imenovan Živko Ćorić, dok je za načelnika tivatske policije imenovan Dragan Kontić.

"Za načelnika CB Herceg Novi postavljen je Goran Banićević, koji je do sada bio viši policijski inspektor I klase za kontrolu zakonitosti primjene policijskih ovlašćenja u Odjeljenju za unutrašnju kontrolu rada policije MUP-a. Živko Ćorić, koji je do danas bio viši policijski inspektor u CB Herceg Novi, je novi načelnik OB Kotor. Novi načelnik OB Tivat je Dragan Kontić, koji je do danas bio viši policijski inspektor u SKP. Dosadašnji načelnici CB Herceg Novi, OB Kotor i OB Tivat, Petar Ognjenović, Marko Radusinović i Milan Radović, će biti raspoređeni na druge poslove i zadatke, shodno potrebama službe", saopšteno je iz Uprave policije (UP).

U saopštenju se dodaje da dinamika borbe protiv organizovanog kriminala i dosadašnje i buduće funkcionisanje operativnog štaba „Boka“, osim planiranja svih policijskih aktivnosti, zahtijevaju i određene kadrovske promjene, kako bi uspješne policijske aktivnosti na suzbijanju djelovanja organizovanih kriminalnih grupa bile nastavljene i intenzivirane.

"Kadrovske promjene će, shodno potrebama i procjenama službe, biti izvršavane i u narednom periodu", kazali su iz UP.

Bonus video: