Rotari klub Kotor uručio Shoe-box novogodišnje paketiće djeci sa socijalnim potrebama

Paketići će biti podijeljeni širom Crne Gore djeci kojoj najviše trebaju. U kutijama koje su razvrstane po polu i uzrastu od tek rođenih beba do 3 godine, od 4-7 i od 8 -11 godina, nalaze se igračke, kape, šalovi, rukavice, čarapice, higijenski paketi, ukrasi, društvene igre, slagalice, bojice i slično uz čestitke i mejl adrese
122 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 18.12.2017. 14:12h

Članovi Rotari Kluba Kotor podijelili su novogodišnje "shoebox" paketiće djeci iz Kotora koja primaju nadoknadu preko Centra za socijalni rad i djeci-štičenicima Resursnog centra za sluh i govor “Dr Peruta Ivanović” iz Kotora.

“Uz veselu zabavu sa animatorom i djeda Mrazom, igre, muziku i ples, mališani su s osmjesima na licu otpratili program pripremljen posebno za njih u Resursnom centru za sluh i govor Kotor”, saopšteno je iz kotorskog Rotari kluba.

Novogodišnji “shoebox” paketići koje su oni podijelili su i ove godine u Crnu Goru došli iz Engleske u organizaciji Rotari kluba iz Sauthemptona, čiji članovi sa svojom djecom godinama sa puno ljubavi i pažnje pakuju paketiće za novogodišnje praznike za mališane u napoj državi.

Paketići će biti podijeljeni širom Crne Gore djeci kojoj najviše trebaju. U kutijama koje su razvrstane po polu i uzrastu od tek rođenih beba do 3 godine, od 4-7 i od 8 -11 godina, nalaze se igračke, kape, šalovi, rukavice, čarapice, higijenski paketi, ukrasi, društvene igre, slagalice, bojice i slično uz čestitke i mejl adrese.

"Shoebox" humanitarni paketići su se prvi put pojavili u Americi i Engleskoj, a zatim proširili i na ostale zemlje. "Shoebox" je velika akcija za ugroženu djecu širom svijeta. U proteklih 10 godina preko 24 miliona shoebox paketića je isporučeno djeci širom svijeta.

Galerija

Bonus video: