Održana humanitarna utakmica za Aleksandra Vujovića

Aleksandru je za transplataciju bubrega i liječenje u inostranstvu potrebno 40.000 eura i za sada je prikupljen veći dio sredstava

9048 pregleda 127 reakcija 2 komentar(a)
Predali dres Vujoviću, Foto: Svetlana Mandić
Predali dres Vujoviću, Foto: Svetlana Mandić

Nikšićanin Aleksandar Vujović ujedinio je sugrađane koji se trude da prikupe što više sredstava i tako pomognu Vujoviću, kome je potrebna nova transplantacija bubrega.

Aleksandru je za transplataciju bubrega i liječenje u inostranstvu potrebno 40.000 eura i za sada je prikupljen veći dio sredstava.

On je čak uspio I da okupi bivše igrače fudbalskog kluba “Čelik” koji su igrali humanitarnu utakmicu sa fudbalerima KMF “Kaljari”, a istu je organizovalo Društvo dobrovoljnih davalaca krvi (DDDK) „Fap mašina“.

Na pomenutoj utakmici, koja je odigrana bez publike, fizioterapeuti su bili „legendarni fizioterapeut 'Čelika', Rade Gutović Guto“, i Aleksandar Vujović, kome je to i posao.

Aleksandar Vujović
foto: Svetlana Mandić

“Utakmica je završena rezultatom 7:3 za ‘Čelik’, ali rezultat je skroz nebitan. Ono što je bitno uspjeli smo prikupiti skromna sredstva za našeg prijatelja Aca kome smo poklonili dres ‘Čelika’ sa potpisima svih aktera humanitarne utakmice. Tribine su bile prazne zbog zdravstvene situacije, ali jedan osmijeh je bio tu”, kazao je Mrdelja Čvorović iz DDDK „Fap mašina“.

Oni su dan prije utakmice, zajedno sa KMF „Kaljari“ organizovali zajedničku akciju dobrovoljnog davanja krvi i tom prilikom su prikupili 21 jedinicu krvi.

“Simpatizeri ‘Čelika’, Fap mašina, smo takođe na Trgu organizovali i akciju prikupljanja novčanih sredstava, kako bi što više novca prikupili i pomogli Acu da što prije ode na transplataciju”, kazao je Čvorović.

I muzičari su zajedno sa volonterima i humanistima na Trgu slobode organizovali akciju i tom prilikom su uspjeli da prikupe 1.334 eura.

Aleksandar Vujović
foto: Svetlana Mandić

U toku je humanitarna nedjelja koju organizuje Omladinski klub Nikšić Uprava za sport i mlade, a novac se prikuplja i putem Fejsbuk grupe “Ana Đoković – in memoriam” u kojoj građani licitacijama mogu da doniraju novac. U mnogim lokalima, trgovinskim objektima, poslovnicama postavljene su donatorske kutije.

Aleksandar Vujović je, prije devet godina, bio prvi pacijent kome je urađena transplantacija bubrega u Crnoј Gori. Tada je donor bila njegova majka Olivera, a transplataciju je uradio tim hrvatskih i crnogorskih ljekara. Usljed pojave Citamegalovirusa, koji je zadesio Aleksandra tokom prošle godine, došlo je do iznenadnog otkazivanja bubrega, tako da će morati ponovo na transplantaciju. Ovoga puta donor će biti njegov otac Branislav, koji je u potpunosti kompatabilan.

Svi koji žele novac mogu uplatiti na račun: Aleksandar Vujovic Addiko Banka AD Podgorica

Žiro račun: 555000900282225872

Devizni račun: 90032689223

IBAN: ME25555000900326892335

Bonus video: