Stopirani nelegalni radovi na Jazu: Napisana kazna od 150 eura, površina mora biti vraćena u prvobitno stanje

Predsjednik NVO Ilija Bućin, kako je “ Vijestima” potvrđeno, uputio je urgentni dopis gradonačelniku Marku Careviću da je izvršena uzurpacija

10658 pregleda 6 komentar(a)
plaža Jaz, Foto: Vuk Lajović
plaža Jaz, Foto: Vuk Lajović

Budvanska Komunalna inspekcija i policija obavile su inspekcijski uviđaj na Jazu i dali rok od pet dana mještaninu da ukloni kamenje koje je deponivao.

On je obavezan i da vrati površinu u prvobitno stanje.

Kažnjen je sa 150 eura shodno Odluci o komunalnom redu.

U samom zaleđu plaže Jaz, 20 metara od kupališne zone, kod recepcije nekadašnjeg Auto kampa, istovareno je na desetine kubika šuta, kamena i otpada.

Zemlja na kojoj je izvršena uzurpacija, u posjedu je NVO "Jaz - Mrčevo polje”, koja ima ugovor o davanju u zakupu Opštini Budva.

Predsjednik NVO Ilija Bućin, kako je "Vijestima" potvrđeno, uputio je urgentni dopis gradonačelniku Marku Careviću da je izvršena uzurpacija.

“Na zemljištu koje se nalazi neposredno do plaže Jaz, konkretno do bivše recepcije Auto kampa izvode se radovi , odnosno nama nepoznate osobe ostavljaju gradjevinski šut i kamenje. Zemljište je NVO 'Jaz- Mrčevo polje' ugovorom od 7. marta 2019. dala u zakup Opštini Budva. Obraćamo vam se u ime vlasnika zemljišta da preduzmete neophodne radnje kako bi zemljište bilo oslobodjeno nasutog šuta i kamenja, i spriječili dalju uzurpaciju, te zemljište vratili u predjašnje stanje”, navodi se u dopisu koji je Bućin uputio Careviću.

Bonus video: