Američka ambasada donira medicinske aparate za četiri zdravstvene ustanove

Ukupne vrijednosti oko 80 hiljada dolara

8207 pregleda 3 komentar(a)
Prilikom primopredaje medicinske opreme, Foto: Ministarstvo zdravlja
Prilikom primopredaje medicinske opreme, Foto: Ministarstvo zdravlja

Američka ambasada, kroz humanitarni program Komande američkih kopnenih snaga za Evropu (USEUCOM), donirala je danas medicinske aparate Opštoj bolnici Bar, a narednih dana donacije iste vrijednosti i sadržaja biće uručene i za opšte bolnice u Pljevljima, Bijelom Polju i Beranama, ukupne vrijednosti oko 80 hiljada dolara, navelo je Ministarstvo zdravlja u svom saopštenju.

"Na ovaj način Sjedinjene Američke Države još jednom su potvrdile da su pouzdan partner i prijatelj Crne Gore", kazali su oni.

Primajući donaciju u ime crnogorskog zdravstvenog sistema, koju čine EKG aparat i četiri monitora, državni sekretar Ministarstva zdravlja Veljo Čađenović je izrazio veliku zahvalnost američkom narodu, ističući da je solidarnost jedan od načina da se lakše izađe i svake krize, pa i ove izazvane pandemijom koronavirusa, koja potresa cijeli svijet.

U saopštenju se navodi da je Čađenović izrazio očekivanje da će se u narednom periodu saradnja sa Ambasadom SAD dodatno unaprijediti kroz zajedničke projekte i slične oblike pomoći crnogorskom zdravstvenom sistemu, koji umnogome doprinose podizanju nivoa kvaliteta zdravstevne zaštite naših građana.

Bonus video: