osumnjičeni iz sela donja ržanica

Berane: Ubijena mečka, policija privela više osoba

Mečka je danas sa mladuncima "posjetila" urbanu gradsku zonu Berana, prenio je lokalni radio

80212 pregleda 6397 reakcija 279 komentar(a)
Meče koje se danas zateklo kod Hotela Berane, Foto: Tufik Softić
Meče koje se danas zateklo kod Hotela Berane, Foto: Tufik Softić

Policija je večeras privela nekoliko osoba iz sela Donja Ržanica, za koje se osnovano sumnja da su ranije danas usmrtili mečku.

"Prema našim operativnim saznanjima, te osobe se sumnjiče da su ubile mečku. Od njih će biti uzeta parafiinska rukavica, oružije i drugi eventualni dokazi i materijali", naveli su iz policije.

Kako prenosi Radio Berane, vijest da je mečka koja je danas sa mladuncima "posjetila" urbanu gradsku zonu, svirepo ubijena uznemirila je javnost u Beranama.

"Nakon duge potrage i praćenja tragova, uspio sam da pronađem mečku, nažalost bila je ubijena. Ovo je djelo nekog lovca, a ko bi to mogao biti neću da licitiram. Obavijestio sam nadležne organe, koji su sada na terenu kako bi istražili ko je mogao da ovo učini", rekao je za taj radio jedan od lovaca, Mladen Premović.

Premović je izrekao ozbiljne optužbe na račun lovačkog udruženja, koje je kako on smatra, bilo u obavezi da bezbjedno vrati mečku i mečiće u svoje prirodno stanište i zaštiti ih.

"Mogu slobodno da kažem da kod nas ne postoji lovačko udruženje, jer nisu u stanju da stanu na kraj ovakvim postupcima. Nisu spriječili da se ovakvi događaji dešavaju, to govori o njhovoj neefikasnosti i nesposobnosti", kazao je Premović.

Radio Berane je prenio da je mečka pronađena u mjestu Jela-Breze u selu Rovca, sudbina mečića za sada je nepoznata.

Povezani članci

18. Februar 2021.

Berane: Mladunče medvjeda spušteno sa bora

"Nakon što me je Premović obavijestio o ovom događaju, dođli smo na mjesto gdje je mečka pronađena. Zajedno sa policijom, pripadncima KRIM službe, radimo na prikupljanju činjenica, a biće pokrenut i krivični postupak protiv počinilaca", izjavio je regionalni inspektor za šumartsvo, lovstvo i zaštitu bilja Milutin Vukić.

Lovci, bolji poznavaoci ćudi divljači, smatraju da se mečka probudila iz zimskog sna i da se sinoć u potrazi za hranom, zbog guste magle izgubila i zalutala u grad.