Borovinić Bojović: Saradnja AmCham i Ministarstva zdravlja mora biti na izuzetno visokom nivou

Borovinić Bojović je, kako je saopšteno iz Ministarstva, pohvalila veliku posvećenost i privrženost AmCham-a novom sazivu Vlade Crne Gore

3556 pregleda 1 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo zdravlja
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo zdravlja

Saradnja Američke privredne komore (AmCham) i Ministarstva zdravlja mora biti na izuzetno visokom nivou kako bi zajednički unaprijedili zdravstveni sistem i podigli nivo zdravstvenih usluga, poručila je resorna ministarka Jelena Borovinić Bojović.

Ona je danas primila delegaciju AmCham-a, koju je predvodio predsjednik Nikola Tripković.

Borovinić Bojović je kazala da je Ministarstvo zdravlja svjesno značaja saradnje sa tim renomiranim udruženjem, koje okuplja uspješne američke, međunarodne i domaće kompanije.

„To je garant budućeg prosperiteta u oblasti zdravstva i svim privrednim i društvenim granama u Crnoj Gori“, istakla je Borovinić Bojović.

Prema njenim riječima, ta saradnja mora biti na izuzetno visokom nivou kako bi timskim radom i zajedničkim projektima unaprijedili zdravstveni sistem, podigli nivo zdravstvenih usluga, u cilju poboljšanja zdravlja cjelokupne populacije.

Borovinić Bojović je, kako je saopšteno iz Ministarstva, pohvalila veliku posvećenost i privrženost AmCham-a novom sazivu Vlade Crne Gore.

Predstavnici AmCham-a čestitali su Borovinić Bojović imenovanje za ministarku zdravlja i predstavili svoju organizaciju, koji, kako je naglasio Tripković, ima misiju unaprjeđenja poslovnog ambijenta u cilju privlačenja američkih i drugih stranih investicija u Crnu Goru.

Navodi se da je na sastanku razgovarano o oblastima saradnje i konkretnim projektima, koje će Ministarstvo i AmCham, kroz djelovanje njihovog Komiteta za zdravlje, zajednički realizovati, sa posebnim akcentom na digitalnu transformaciju u zdravstvu i ažuriranje i revidiranje Liste ljekova.

Bonus video: