Žabljak: Uspješno završen kurs engleskog za nezaposlena lica

"Žabljačani trebaju da shvate važnost učenja engleskog jezika jer se u svakom turističkom mjestu uvijek javi potreba za komunikacijom i konverzacijom na tom ili nekom drugom stranom jeziku"
130 pregleda 0 komentar(a)
Kurs engleskog jezika Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Kurs engleskog jezika Žabljak, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 17.12.2017. 12:52h

Trinaest lica sa evidencije Biroa rada iz Žabljaka, polaznika tromjesečnog osnovnog kursa engleskog jezika, u petak je dobilo sertifikate o uspješno završenoj obuci koju je nakon Javnog poziva Zavoda za zapošljavanje Crne Gore realizovao Centar za obrazovanje i trening iz Podgorice.

Milisav Ćipranić iz tog centra kaže da je obuka izuzetno uspješno realizovana što je stvorilo uslove za raspisivanje javnog poziva za organizovanje višeg , A2 nivo obuke.

"Kandidati su svih 70 časova pokazivali izuzetno interesovanje i trud i svi su uspješno završili obuku. Obzirom da je Žabljak turističko mjesto, poznavanje engleskog jezika kod ovog stanovništva predstavlja važnu kariku. Time su se, prilikom organizovanja kursa, rukovodili i u Zavodu za zapošljavanje i žabljačkom birou rada. Ono što je bitno, Žabljačani trebaju da shvate važnost učenja engleskog jezika jer se u svakom turističkom mjestu uvijek javi potreba za komunikacijom i konverzacijom na tom ili nekom drugom stranom jeziku. Treba znati i to da je i u gotovo svakom konkursu za zasnivanje radnog odnosa predviđena klauzula poznavanja stranog jezika", kazao je Ćipranić.

I polaznici su zadovoljni stečenim znanjima i okolnošću da im se nakon ovoga povećavaju šanse za zaposlenje. Za to su zahvalni i profesorici Aleksandri Karadžić.

Iz lokalne Turističke organizacije ranije je saopšteno da je najčešća primjedba turista bila otežana komunikacija kako sa turističkim poslenicima tako i sa građanstvom.

Bonus video: