Opština Tivat: Kršenje mjera u marketima, izrečena tri prekršajna naloga

Opština Tivat apeluje na građane, preduzetnike i pravna lica da se pridržavaju mjera i zakona, te na taj način daju svoj doprinos u borbi protiv koronavirusa

10786 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Iz Opštine Tivat navode da je u proteklih nekoliko dana tivatska komunalna policija evidentirala kršenje važećih mjera u dva trgovinska objekta, u smislu nepoštovanja propisane mjere fizičke udaljenosti između lica tokom boravka u objektu u kojem se obavlja trgovina.

Kako navode ovi slučajevi su zabilježeni u marketu „Franca“ u naselju Bonići i u marketu „Voli“ u ulici 21. novembra.

Dodaju da je komunalni inspektor tokom vršenja kontrole u marketu „Franca“ u Bonićima u samom objektu zatekao lice koje nije nosilo zaštitnu masku, što je suprotno Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

"Komunalni inspektor je izrekao tri prekršajna naloga i to pravnom licu, odgovornom licu u pravnom licu i fizičkom licu, u ukupnom iznosu od 2.600 eura", saopšteno je iz Opštine Tivat.

Kako navode iz Opštine Tivat sačinjene su službene zabilješke koje su proslijeđene nadležnoj tržišnoj inspekciji i Upravi policije - Odjeljenju bezbjednosti (OB) Tivat, na dalje postupanje radi preduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti.

"Ovlašćena lica Sekretarijata za inspekcijski i komunalni nadzor Opštine Tivat svakodnevno vrše kontrolu poštovanja propisanih epidemioloških mjera, shodno Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i mjerama koje propisuje Ministarstvo zdravlja. Opština Tivat apeluje na građane, preduzetnike i pravna lica da se pridržavaju mjera i zakona, te na taj način daju svoj doprinos u borbi protiv koronavirusa", zaključili su iz Opštine Tivat.

Bonus video: