Drašković: LP oštro osuđuje pokušaj skrnavljenja crkve Svetog Nikole

"Vjekovna tolerancija, razumijevanje i prihvatanje različitosti koje, sve jednako, pripadaju Kotoru neće biti narušena bilo kakvim vandalizmom"

4334 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Liberalna partija
Foto: Liberalna partija

Liberalna partija oštro osuđuje pokušaj skrnavljenja ckrve Svetog Nikole u Kotoru na čijem zidu su danas ispisani grafiti, saopštio je danas Vido Drašković, predsjednik Opštinskog odbora Liberalne partije Kotor.

Vladimir Jokić, predsjednik Opštine Kotor je ranije danas saopštio da je crkva Svetog Nikole u Kotoru oskrnavljena ispisivanjem uvredljivih grafita.

Drašković je rekao da je neprihvatljivo skrnavljenje bilo kojeg vjerskog objekta, kojoj god on konfesiji i zajednici pripada, u društvu u kojem svi moramo biti jednaki i uvažavati se.

"Zabrinjava što ovo nije prvi slučaj u posljednjih nekoliko mjeseci u našoj državi", kazao je Drašković.

On dodaje da je za osudu ovaj čin u Kotoru kao gradu koji je, kako kaže, uvijek bio prepoznat kao kosmopolitski i otvoren za sve.

"Vjekovna tolerancija, razumijevanje i prihvatanje različitosti koje, sve jednako, pripadaju Kotoru neće biti narušena bilo kakvim vandalizmom. Zato je važno da nadležni što prije pronađu i sankcionišu počinioce ovog nedjela i da se pošalje poruka neprihvatljivosti ovakvog ponašanja u Kotoru ali i u Crnoj Gori", poručio je Drašković.

Bonus video: