Studenti nikšićkog Fakulteta za sport pobjednici košarkaškog turnira u Dubrovniku

Košarkaši Fakulteta za sport bili su jedini predstavnici iz Crne Gore, a njihovo dvogodišnje osvajanje Studentske lige Univerziteta Crne Gore bila je organizatorima turnira preporuka za poziv
186 pregleda 1 komentar(a)
Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, Foto: Privatna arhiva
Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 17.12.2017. 08:50h

Košarkaška ekipa nikšićkog Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje pobjednik je međunarodnog memorijalnog turnika "Vedran Jelavić“, koji je održan u Dubrovniku. Košarkaši sa Fakulteta za sport u finalu su savladali ekipu Dubrovnika.

Na turniru, koji je održan 21.put, učestvovalo je šest muških košarkaških i osam ženskih odbojkaških ekipa iz Mađarske, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Košarkaši Fakulteta za sport bili su jedini predstavnici iz Crne Gore, a njihovo dvogodišnje osvajanje Studentske lige Univerziteta Crne Gore bila je organizatorima turnira preporuka za poziv.

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje u Dubrovniku su predstavljali Petar Kapešić, Lazar Perovanović, Danilo Zeković, Luka Šćepanović, Radonja Pejović, Goran Lončar, Dejan Raičević, Milija Vuletić, Rade Đoković i Nemanja Tomašević, predvođeni trenerom Vladimirom Vukovićem.

Sa njima je bio i vođa ekspedicije prof. dr Milovan Ljubojević.

Memorijalni turnir održava se se po 21. put u čast jednog od najpoznatijih profesora iz oblasti fizičke kulture u regionu. Turnir se ranije zvao Međunarodni košarkaški i odbojkaški turnir, ali je 2007, nakon smrti dr sc. Vedrana Jelavića, koji je bio pomorac, pedagog, naučnik i profesor na pomorskim studijima Sveučilišta u Dubrovnikurhiva, preimenovan njemu u čast.

Bonus video: