"ne treba ostati nijem na apele"

Mitrović obišao Botun: Neprikladno u blizini domova napraviti postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda

Mitrović je, kazali su iz Ministarstva, razgovarao sa mještanima koji danima protestuju, a godinama unazad se protive izgradnji postrojenja samo nekoliko stotina metara od kuća, zahtijevajući promjenu lokacije

10816 pregleda 29 reakcija 6 komentar(a)
Mitrović sa mještanima Botuna, Foto: Ministarstvo ekologije prostornog planiranja i urbanizma
Mitrović sa mještanima Botuna, Foto: Ministarstvo ekologije prostornog planiranja i urbanizma

Ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović posjetio je na poziv mještana Botuna lokaciju na kojoj je planirana izgradnja uređaja za prečišćavanje otpadnih voda.

Mitrović je, kazali su iz Ministarstva, razgovarao sa mještanima koji danima protestuju, a godinama unazad se protive izgradnji postrojenja samo nekoliko stotina metara od kuća, zahtijevajući promjenu lokacije.

Peticiju za promjenu lokacije potpisalo je, kako su rekli, preko 600 mještana.

Mitrović je kazao da ​ne treba ostati nijem na apele mještana Botuna, posebno imajući u vidu da je izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda planirana u naseljenom mjestu.

"Zeta nije zaslužila da se prema njoj odnosimo nemarno, već da sa posebnom pažnjom brinemo o njoj i o Zećanima. Zeti treba oporavak, a ne dalja devastacija. Uostalom, smatram da je neprikladno u blizini domova ljudi napraviti postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, posebno kada znamo da skoro nijedno takvo postrojenje u Crnoj Gori ne funkcioniše kako bi trebalo“, izjavio je ministar Mitrović.

Kako navode iz Ministarstva, mještani su izrazili veliko zadovoljstvo što su imali priliku da razgovaraju sa Mitrovićem i što su zajedno obišli selo Botun, jer, kako su saopštili, do sada nijesu nailazili na razumijevanje od strane nadležnih institucija.

"Ministar Mitrović je saopštio da je njegova uloga da bude u službi građana i da će zajedno sa saradnicima izanalizirati projektnu dokumentaciju, kako bi se, zbog poštovanja i brige prema Zeti i Zećanima, preispitalo premještanja lokacije izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, a sve u konsultacijama sa građanima, kao i ostalim relevantnim akterima i institucijama. Ministar Mitrović je ovom prilikom sa mještanima Botuna razgovarao i o problemima koje im prouzrokuje basen crvenog mulja u KAP-u", piše u saopštenju.