SNP optužio Opštinu i RTV Pljevlja: Zapalili požar pa pokušavaju da ga ugase

Iz SNP-a su ocijenili da je menadžment RTV napravio grešku kada je prihvatio da vraća kredit uzet 2010. jer je to bila obaveza Opštine
74 pregleda 0 komentar(a)
RTV Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
RTV Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 16.12.2017. 19:53h

Iz pljevaljskog SNP-a optužili su juče rukovodstvo Radio televizije Pljevlja i lokalnu vlast da su odgovorni za teško finansijsko stanje u kojoj se trenutno našao lokalni javni servis.

Većina od tridesetak radnika RTV Pljevlja od 17. novembra je u štrajku, zbog neisplaćenih šest zarada.

“Jedina elementarna nepogoda koja je zadesila RTV PV je upravo sadašnji upravljački tim, na čelu sa predsjednikom Savjeta i direktorom i aktuelnom lokalnom vlasti. Neznanje i nestručnost menadžmenta RTV, udruženi sa piromanskim porivima lokalne vlasti, zapalili su, potpuno nepotrebno, požar koji sada pokušavaju da ugase! Pokušavaju da ugase, ali ne i da objasne zašto su ga uopšte zapalili . Doći će dan kada će to morati da učine”.

Iz te partije optužuju rukovodstvo medija da su u periodu od kada zaposleni štrajkuju u RTV zaposlena četiri nova radnika, koji će budžet opteretiti za još tridesetak hiljada eura godišnje.

“Uz primjenu mjera pravno-političkog nasilja, smijenjen je prethodni Savjet RTV, a medij ostavljen bez organa upravljanja, pa zatim uz puno političko saglasje izabran novi, politički podoban, Savjet i direktor. I umjesto očekivanog mira u kući i najavljenog prosperiteta, krenulo je kao u turskim serijama. I pored toga što se predsjednik opštine slikao svakodnevno, u raznim ulogama i pozama, Radio televizija Pljevlja je u 2016. dobila nikad manje novca iz opštinskog budžeta - svega 150.000 eura! Ponižavanje, ne samo zaposlenih nego i navodno 'nezavisnih' i 'slobodnih' upravljača u Televiziji nastavljeno je i u 2017 - opredijeljeno je svega oko 170.000 eura! Ničim objašnjeno disciplinovanje RTV Pljevlja od strane osnivača nije imalo odjeka u načinu upravljanja. Čitava 2016. godina potrošena je kao da je sve u najboljem redu, pa je zabilježen rekordan gubitak u istoriji RTV Pljevlja - gotovo 120.000. Takav poslovni fijasko nije ostavio nikakve posljedice na način upravljanja ni u 2017. Nema mjere štednje i racionalizacije, stiže se do šest neisplaćenih zarada, odnosno urgentnog duga od oko 160.000 eura, a menadžment kreće u nova zapašljavanja”.

Iz SNP-a su ocijenili da je menadžment RTV napravio grešku kada je prihvatio da vraća kredit uzet 2010. jer je to bila obaveza Opštine.

“Potpisivan je ugovor o reprogramu obaveza za poreze i doprinose sa Ministarstvom finansija a bez garancija osnivača da će taj novac nadoknaditi Televiziji”.

Bonus video: