"epidemiološka situacija nije bolja"

Tivat: Naloženo zatvaranje Solila i parka; Komnenović: Pojedinci kojima je izdato rješenje o samoizolaciji šetaju gradom

Iz Doma zdravlja Tivat su kazali da je na današnji dan 299 aktivno zaraženih koronavirusom

18179 pregleda 162 reakcija 17 komentar(a)
Detalj iz Tivta, Foto: Opština Tivat
Detalj iz Tivta, Foto: Opština Tivat

Opštinski tim za zaštitu i spašavanje Opštine Tivat naložio je, na danas održanom sastanku, zatvaranje Solila i Velikog gradskog parka, budući da epidemiološka situacija u gradu nije bolja, saopšteno je danas iz Opštine Tivat.

"Za sada nećemo zatvarati šetališta, međutim ukoliko situacija kroz sedam dana ne bude bolja, bićemo prinuđeni da učinimo i ovaj nepopularan korak", rekao je predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović, dodajući kako se stiče utisak da građani ne doživljavaju ozbiljnom činjenicu da se i dalje na dnevnom nivou bilježi značajan broj novozaraženih osoba.

On je kazao da se pojedinci kojima je izdato rješenje o samoizolaciji šetaju gradom i vjeruju da će proći nesankcionisano.

"Osuđujemo ovakvo ponašanje i u dogovoru sa Odjeljenjem bezbjednosti Tivat pooštrićemo kontrole ovih lica", naglasio je Komnenović, ističući da je nezadovoljan ovim aspektom rada policije, te da je ovo glavni problem sa kojim se Tivat suočava.

Iz Doma zdravlja Tivat su kazali da je na današnji dan 299 aktivno zaraženih koronavirusom, a 20 ljudi iz Tivta je do sada preminulo.

Direktorica te javne ustanove Jasminka Anđelić rekla je kako zbog većeg broja oboljelih medicinskih radnika nema uslova da se rad Doma zdravlja organizuje u dvije smjene.

Iz Opštine Tivat su kazali da je U Dom zdravlja stiglo 20 vakcina za medicinske radnike, dok se za vakcinaciju do sada prijavilo preko 300 osoba starijih od 80 godina.

Komandir OB Tivat Ljubiša Rovčanin istakao je kako je policija u proteklih sedam dana u devet kontrola izvršila kontrolu 273 osobe, a podnijete su četiri krivične prijave zbog nepoštovanja važećih mjera.

"Biće organizovane mješovite patrole koje će činiti službenici Sekretarijata za inspekcijski i komunalni nadzor, pripadnici Službe zaštite i dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Tivta, kao i službenici OB Tivat. One će zajedničkim snagama sporovoditi kontrolu primjene mjera od strane građana i zatečeni prekršaji će biti sankcionisani. Kontrole će posebno biti intenzivirane na šetalištima, izletištima i plažama, gdje je proteklih dana zabilježeno prisustvo velikog broja ljudi. Takođe komunalna policija i inspekcija vršiće kontrolu trgovinskih objekata i drugih frekventnih javnih prostora", piše u saopštenju Opštine Tivat.

U saopštenju se navodi i da je Crveni krst Tivat pomoć dopremio za još 30 porodica.

"U narednom periodu radiće na prikupljanju pomoći. Sve opštinske službe i preduzeća, u stanju su pripravnosti i sve se usluge obavljaju redovno", zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas