Đeljošaj najavio da će lokali u četvrtak raditi uprkos zabrani

"Svim našim prijateljima ugodna kafa, a neprijatelji ako nas budu ometali, imaćemo iznenađenje i za njih", naveo je predsjednik Opštine Tuzi

53381 pregleda 2447 reakcija 373 komentar(a)
Đeljošaj, Foto: Boris Pejović
Đeljošaj, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj kazao je večeras da će svi ugostiteljski objekti u toj opštini u četvrtak biti otvoreni, nakon što su danas predstavljene nove protivepidemijske mjere, prema kojima se, osim u Tuzima, zatvaraju lokali i u Danilovgradu i Baru.

"Na osnovu člana 27 stav 1 tačka 25 Zakona o lokalnoj samoupravi, kao i na osnovu ovlašćenja koja mi daje Statut opštine Tuzi, donosim Odluku o radnom vremenu ugostiteljskih objekata u opštini Tuzi: od 07:00 - 18:00 časova. Svi ugostiteljski objekti će sjutra raditi po utvrđenom radnom vremenu. Svim našim prijateljima ugodna kafa, a neprijatelji ako nas budu ometali, imaćemo iznenađenje i za njih", naveo je Đeljošaj na Fesjbuku.

Kazao je da su predstavnici ugostiteljskih objekata na večerašnjem sastanku jedinstveno prihvatili utvrđeno radno vrijeme koje je donio kao predsjednik Opštine i da će ujutro nastaviti sa radom u svojim objektima.

Đeljošaj je ranije večeras putem Fejsbuka na sastanak pozvao i premijera Zdravka Krivokapića i potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića.

"Premijer nije došao na sastanak i time je pokazao koliko poštuje ovaj narod i ovu opštinu ali neka preuzme odgovornost zajedno sa Dritanom Abazovićem", dodao je Đeljošaj.

U Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici je formiran krivični predmet povodom izjave Đeljošaja da neće poštovati mjere za suzbijanje koronavirusa, radi utvrđivanja postajanja osnova sumnje da je učinjeno krivično djelo pozivanje na otpor ili drugo za koje se goni po službenoj dužnosti.

"Baš ste me uplašili! U borbi protiv diskriminacije, nema toga koji me može uplašiti! Opština Tuzi je u prvoj grupi i zelenoj zoni, odluka Vlade je politička i osveta prema Opštini Tuzi, zbog isticanja zastave Kosova i Albanije na zgradi opštine prije par dana! Nalogodovaci su Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović! Sve možete da uradite, i metak u nas, ali uplašiti i zaustaviti da se borimo protiv diskriminacije nećete moći. A Dritana jedva čekam da sretnem", napisao je Đeljošaj.

Bonus video: