Mitrović i Trpovski: Ostvarena značajna saradnja u oblasti životne sredine

Mitrović je kazao da su Crna Gora i Sjeverna Makedonija ostvarile značajnu saradnju u oblasti životne sredine, kao potvrdu tradicionalno dobrih odnosa

3267 pregleda 0 komentar(a)
Trpovski i Mitrović, Foto: MEPG
Trpovski i Mitrović, Foto: MEPG

Crna Gora i Sjeverna Makedonija imaju potpisan Sporazum o saradnji u oblasti životne sredine, što je značajna polazna osnova za dalje aktivnosti, ocijenjeno je na sastanku ministra ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratka Mitrovića sa makedonskim ambasadorom Mihajlom Trpkoskim.

Mitrović je, kako je saopšteno iz Ministarstva, kazao da su Crna Gora i Sjeverna Makedonija ostvarile značajnu saradnju u oblasti životne sredine, kao potvrdu tradicionalno dobrih odnosa.

“Crna Gora i Sjeverna Makedonija imaju potpisan Sporazum o saradnji u oblasti životne sredine, što predstavlja značajnu polaznu osnovu za dalje aktivnosti na tom polju, posebno u pogledu razmjene prakse i iskustava u procesu pristupanja Evropskoj uniji (EU)”, konstatovano je na sastanku.

Trpkoski je rekao da će Sjevernoj Makedoniji, kao zemlji kandidatu za članstvo u EU, biti značajno iskustvo Crne Gore u okviru Pregovaračkog poglavlja 27 – Životna sredina i klimatske promjene.

Mitrović je naveo da su mogućnosti saradnje dvije bliske zemlje veoma velike, ne samo u konkretnim projektima iz oblasti zaštite životne sredine, već i u oblasti prostornog planiranja i urbanizma, sa čim se saglasio i Trpkoski.

Bonus video: