Nova vlast smijenila Barbića

I pored nespornih kvaliteta, komandiru SZS nije oprošteno partijsko zapošljavanje i agitacija za DPS

9976 pregleda 27 reakcija 27 komentar(a)
Barbić na jednoj od akcija gašenja požara u Tivtu, Foto: Siniša Luković
Barbić na jednoj od akcija gašenja požara u Tivtu, Foto: Siniša Luković

Rješenjem gradonačelnika Željka Komnenovića (Narod pobjeđuje), specijalista zaštite i spašavanja Zoran Barbić (DPS) razriješen je juče dužnosti komandira Službe zaštite i spašavanja (SZS).

Barbić je kao kadar DPS-a na čelo tivatske SZS došao prije pet godina i u proteklom peridu je tu Službu izgradio i opremio do nivoa jedne od najboljih vatrogasnih službi u Crnoj Gori.

Ipak, i pored nespornih rezultata na podizanju nivoa sposobnosti i obučenosti pripadnika SZS za suočavanje sa sve većim brojem izazova i opasnosti koje je donio ubrzani razvoj grada i velikih turističkih kompleksa u Tivtu, iza Barbića je ostalo i nasljeđe intenzivnog partijskog zapošljavanja u SZS i otvaranja mnogih novih radnih pozicija na kojima su zapošljavani simpatizeri i članovi bivše lokalne tivatske DPS-SD-HGI vlasti, među kojima i sin bivšeg potpredsjednika Opštine i koordinatora za Službu zaštite Dejana Maslovara (SD).

To, i činjenicu da je Barbić bio vrlo agilan i aktivan kao aktivista DPS-a u Tivtu proteklih godina, nova tivatska vlast “nije oprostila“, iako se on spasilačkim radom na terenu u kojem je i sam nekoliko puta bivao poivređivan, pokazao kao vrlo sposoban i poslu posvećen profesionalac.

“Za prethodnih pet godina kvalitet rada tivatskih vatrogasaca i SZS je zabilježio značajan uspon, unapređujući profesionalizam i odgovoran odnos prema složenim intervencijama i izazovima. Prema građanima, prije svega. Želim da se zahvalim kolegama vatrogascima najprije na nesebičnom zalaganju, požrtvovanosti i hrabrosti, potom profesionalizmu sa nadom da će biti još bolji i uvijek ostati ljudi velikog srca. Izraze velike zahvalnosti upućujem i svim opštinskim preduzećima, ustanovama, službama i institucijama koji su Službi uvijek pomagali u izvršenju intervencija, a naročito osoblju Službe hitne pomoći i Doma zdravlja”, saopštio je juče Barbić preko Fejsbuk profila tivatske SZS.

On se Tivćanima zahvalio na “nesebičnoj pomoći, saradnji i uvažavanju svih naših napora”.

Bonus video: