„Fap mašina“: Ne interesuje nas politika već samo „Čelik“

Zbog svega navedenog, želimo da poručimo političkim subjektima u našem gradu, u potpunosti svjesni ko je i na kakav način vodio, a zatim i ugasio ‘Čelik’, ‘Fap mašina’ će i dalje ostati van bilo kakvog političkog djelovanja, u nadi da će se neka obećanja data u prethodnom periodu uskoro i ostvariti"

4134 pregleda 275 reakcija 12 komentar(a)
Fap Mašina, Foto: Privatna arhiva
Fap Mašina, Foto: Privatna arhiva

Navijači nekadašnjeg Fudbalskog kluba „Čelik“, čuvena „Fap mašina“ oglasila se saopštenjem za javnost zbog, kako su kazali, pokušaja političkih partija da ih „privole na svoju stranu“, ističući da je njihova jedina „politika“ bio i ostao klub za koji navijao i za koji se nadaju da će ponovo početi da funkcioniše.

„Od 2001. godine i nastanka ‘Fap mašine’, kao grupa nikad nijesmo učestvovali u bilo kakvim političkim akcijama. Naša priča je oduvijek bila inspirisana ljubavlju prema klubu koji je za sada 'umiren'. Danas, kad je politika u našem gradu uzela maha, kada polako ali sigurno ulazi u sve pore društva, pa tako ne čujemo đecu da pričaju o fudbalskom derbiju, već o izborima, kad se ne igra za 'gol' nego za glas više, odluka da naša grupa bude van svih tih dešavanja ispostavila se u potpunosti ispravnom”, stoji u njihovom saopštenju.

Kako su istakli, s ponosom mogu reći da je “Fap mašina” ostala “svoja i čista, jasna u svom izražavanju i djelovanju koje je potpuno apolitično”.

“Povod za ovo oglašavanje su raznorazne ponude koje smo dobijali proteklih dana, kao i pokušaji raznih političkih subjekata da ‘Fap mašinu’ privole na svoju stranu. Bez obzira na lična uvjerenja i političko opredeljenje pojedinca unutar grupe, crvena armija je okupljena oko iste ideje, vezana jednom istom emocijom, vezana ‘Čelikom’. Zbog svega navedenog, želimo da poručimo političkim subjektima u našem gradu, u potpunosti svjesni ko je i na kakav način vodio, a zatim i ugasio ‘Čelik’, ‘Fap mašina’ će i dalje ostati van bilo kakvog političkog djelovanja, u nadi da će se neka obećanja data u prethodnom periodu uskoro i ostvariti, kako bismo nakon par godina prinudne pauze napokon mogli da radimo ono u čemu smo najbolji i što nam je na kraju i jedino važno, a to je davanje vjetra u leđa momcima u crvenim dresovima, dok ponosno gaze terenom stadiona ‘Željezara’ pod zastavom ‘Fap mašine’. Koračaj ponosno”, poručili su navijači “Fap mašina”.

Bonus video: