Mitrovići se spremaju za povratak u Slivlje

Porodica kojoj je poplavila kuća, polako popravlja pričinjenu štetu

8732 pregleda 3 komentar(a)
Mitrović pored poplavljene kuće, Foto: Privatna arhiva
Mitrović pored poplavljene kuće, Foto: Privatna arhiva

Jole Mitrović iz nikšićkog Slivlja, kome je prije petnaestak dana voda iz retenzije Vrtac poplavila kuću, polako popravlja pričinjenu štetu i priprema se da se do kraja sedmice sa suprugom i trogodišnjom kćerkom vrati nazad.

Od 11. februara on je sa porodicom kod brata u naselju Rubeža.

"Okrečili smo i sredili jednu prostoriju, sada ćemo i ostale, koliko budemo mogli. Počeli smo i da ubacujemo nešto od stvari što se može koristiti, mada smo dobar dio morali da bacimo jer ih je voda uništila. Nešto smo nabavili novo, a ostalo ćemo kada budemo imali sredstva. Kod brata ne možemo više da ostanemo, jer i krave će da se tele", kazao je "Vijestima" Mitrović.

Voda je 11. februara u Slivlju poplavila objekte nekoliko domaćinstava i imanja većeg broja njih. Sada, kada se voda povukla, na imanjima je ostala tona smeća.

Mitrovići su najgore prošli i pored kuće, poplavljena im je i štala, a od sijena koje su tokom ljeta prikupili, spasili su svega 50 bala.

"Na zahtjev porodice Mitrović biće uplaćena novčana pomoć, koju je moguće opredijeliti u ovom trenutku", kazali su "Vijestima" nakon poplave iz Opštine.

Mitrović je istakao da tu obećanu novčanu pomoć još nisu dobili.

Velika voda tada je napravila štetu i u dijelu Stubičkog kraja gdje je poplavila nekoliko kuća i pomoćnih objekata.

Parcelu u Slivlju Mitrović je kupio prije više od 15 godina, a 2005. je sagradio kuću. U poplavama koje su to područje zadesile 2010. godine, Mitrovićima je voda uništila prozore i tada je dobio 200 eura pomoći. Jedini prihod Mitrovići imaju od dvije krave, za koje, zbog poplave, nemaju dovoljno hrane. Kako je kazao, pomoć bi im dobrodošla da kupe pokućstvo koje je uništeno, garderobu, kao i hranu za stoku.

Bonus video: