Organizacija KOD: Realizovana 32. akcija u okviru Inicijative 100.000 stabala, zasađeni žirovi

"Žirovi koji su danas zasađeni, u zavisnosti od procenta klijavosti i uspješnosti procesa navodnjavanja, će u narednim godinama predstavljati nova stabla na dajbabskoj goleti koja je stradala od požara i nekontrolisane sječe u prošlosti"

8819 pregleda 259 reakcija 0 komentar(a)
Danas na Dajbabskoj gori, Foto: Organizacija KOD
Danas na Dajbabskoj gori, Foto: Organizacija KOD

Oganizacija KOD danas je na Dajbabskoj gori zajedno sa građanima realizovala 32. veliku akciju u okviru Inicijative 100.000 stabala, saopšteno je iz te organizacije.

"Podakcija koja je danas održana je imala naziv zasadi žir. Akcija je realizovana uz učešće pored građana, više civilnih organizacija, te ljudi iz diplomatskih predstavništava u Crnoj Gori. Žirovi koji su danas zasađeni, u zavisnosti od procenta klijavosti i uspješnosti procesa navodnjavanja, će u narednim godinama predstavljati nova stabla na dajbabskoj goleti koja je stradala od požara i nekontrolisane sječe u prošlosti", istakli su iz Organizacije KOD.

Oni su dodali da su ovog puta zasađivani žirovi koji su sakupljani tokom jeseni.

"Tokom oktobra, novembra i decembra su u više akcija studenti i građani su sakupili više destina hiljada žirova, koji su potom skladišteni, a nakon čega su za sadnju priprmljeni samo oni koji su spremni za klijanje. U narednim vikendima će biti realizovane nove akcije, ovog puta zasađivanja odraslih višegodišnjih sadnica na lokacijama prema pozivima građana i uz konsultacije sa biolozima i pejzažnim arhitektama", kazali su iz Organizacije KOD.

Bonus video: