Budva: Neka naselja i dalje bez vode

"Do sanacije problema, najveći broj potrošača snabdijevaćemo iz sistema Regionalnog vodovoda, a ostali potrošači biće alternativno snabdijevani na druge načine", saopšteno je iz budvanskog Vodovoda
117 pregleda 0 komentar(a)
cjevovod Kamenovo, Foto: Budvanska patrola
cjevovod Kamenovo, Foto: Budvanska patrola
Ažurirano: 16.12.2017. 16:44h

Vodosnabdijevanje u Bečićima i Budvi se stabilizuje, neki djelovi su danas tokom dana dobili vodu, ali je pritisak još uvijek slab, dok su pojedina naselja na višim kotama i dalje bez vode.

Ekipa Vodovoda će tokom cijele noći raditi na sanaciji glavne vodovodne cijevi kod Kamenova.

Direktor Vodovoda Vladimir Vujović je rekao da se Budva trenutno napaja putem priključka na Regionalnom vodovodu u naselju Bijeli do.

Više djelova Budve, posebno više kote, jutros su ostale bez vode, zbog havarije na cjevovodu u Kamenovu.

JWPlayer video mesto

Prema riječima Vujovića na Kamenovu su oštećene dvije glavne cijevi u dužini od 20 do 30 metara.

"Zbog velike havarije nastale kao posledica nevremena, na cjevovodu u Kamenovu, potrošačima na potezu od Kamenova do izlaza iz Budve prema Kotoru, biće do daljeg onemogućeno snabdjevanje vodom iz lokalnog sistema. Do sanacije problema, najveći broj potrošača snabdijevaćem iz sistema Regionalnog vodovoda, a ostali potrošači biće alternativno snabdijevani na druge načine", saopšteno je iz budvanskog Vodovoda.

Dodaju da su havariju izazvali veliki talasi, koji su uništili cjevovod.

"Nevrijeme na primorju, onemogućava kvalitetnu i uopšte sanaciju, te će normalizacija u snabdjevanju iz lokalnih sistema trajati duže nego uobičajeno. Vodu neće imati potrošači Kamenova, Bečića, Boreta i grada Budve. O novim informacijama korisnike ćemo redovno obavještavati", saopšteno je iz Vodovoda.

Bonus video: