Đurović: Napad na Damjanović pokazatelj sramnog stanja u kojem se društvo nalazi

"Naša država mora stati iza svakog svog građanina i građanke i pokazati da je jača od primitivizma kojem ovih dana svjedočimo"

12942 pregleda 19 komentar(a)
Danijela Đurović, Foto: Skupština Crne Gore
Danijela Đurović, Foto: Skupština Crne Gore

Poslanica i potpredsjednica Socijalistične narodne partije (SNP), Danijela Đurović osudila je neprimjerene karikature koje imaju za cilj napad na ženu i njenu diskreditaciju.

"Jučerašnji napad na koleginicu poslanicu Sanju Damjanović pokazatelj je sramnog stanja u kojem se naše društvo nalazi, pada morala i duboke društvene krize. Svaki seksistički i mizogini akt će uvijek naići na osudu Socijalističke narodne partije Crne Gore. Naša partija se oduvijek borila za zaštitu dostojanstva i integriteta svakog građanina i građanke Crne Gore i tako će biti i ubuduće, bez obzira o kome se radilo", navela je Đurović.

Dodaje je da posebno zabrinjava što su ovakvi ispadi sve učestaliji i nedovoljno osuđeni od javnosti.

"Podsjećanja radi, nedavno je kroz istu situaciju prošla i ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić. Kao poslanica i članica Odbora za rodnu ravnopravnost dižem glas za odbranu dostojanstva svih žena u Crnoj Gori. Naša država mora stati iza svakog svog građanina i građanke i pokazati da je jača od primitivizma kojem ovih dana svjedočimo", zaključila je Đurović.

Bonus video: