za imenovanje saznao iz medija

Mugoša: Nijesmo predložili Ičević za predstavnika Ljekarske komore

“Izvršni odbor nije dao svoj prijedlog, nijesmo ni obaviješteni da trebamo predložiti nekoga. Nemam ništa protiv da koleginica Ičević bude članica Upravnog odbora, ali se mora znati da ona nije prijedlog Ljekarske komore. Iskreno, ne mogu da razumijem koji su razlozi ovakvog postupanja”, kazao je Mugoša

5722 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Filip Roganović
Foto: Filip Roganović

Ljekarska komora nije predložila Anu Ičević za njenog predstavnika u Upravnom odboru Fonda za zdravstveno osiguranje, kazao je predsjednik Komore Aleksandar Mugoša, i poručio da će tražiti da Vlada poništi ili promijeni tu odluku.

On je, kako je saopšteno iz Ljekarske komore, rekao da je iz medija saznao da je Vlada za članicu Upravnog odbora Fonda, na prijedlog Komore, imenovala Ičević.

“U ime Ljekarske komore želim da saopštim da jednostavno nije bilo moguće imenovati Ičević za predstavnicu Ljekarske komore u Upravnom odboru Fonda, iz prostog razloga što je Ljekarska komora nije predložila da bude njen predstavnik”, kazao je Mugoša.

On je rekao da im se niko nije obratio, niti kontaktirao tim povodom.

“Prema Statutu Ljekarske komore, član 24 stav 1 tačka 3 “Izvršni odbor Ljekarske komore određuje predstavnike Komore u drugim organizacijama i organima””, naveo je Mugoša.

Prema njegovim riječima, u ovom slučaju se to jednostavno nije dogodilo.

“Izvršni odbor nije dao svoj prijedlog, nijesmo ni obaviješteni da trebamo predložiti nekoga. Nemam ništa protiv da koleginica Ičević bude članica Upravnog odbora, ali se mora znati da ona nije prijedlog Ljekarske komore. Iskreno, ne mogu da razumijem koji su razlozi ovakvog postupanja”, kazao je Mugoša.

On je rekao da će se, zbog obaveze koju mu nameće Statut, obratiti kabinetu Premijera i tražiti da Vlada poništi ili bar promijeni svoju odluku.

Mugoša zahtijeva da ministarka zdravlja obrazloži crnogorskim ljekarima razloge svog ponašanja u ovom slučaju, "ako je istinita informacija da je odluka Vlade donesena na njen prijedlog".

"Odnosno, ako je Zakon o zdravstvenom osiguranju dao mogućnost i pravo crnogorskim ljekarima da imaju svog predstavnika u Upravnom odboru Fonda iz kog razloga nam je to pravo uskratila”, zaključio je Mugoša.

Preporučujemo za Vas