Crveni krst Crne Gore:

"Još danas možete pomoći građanima Hrvatske pogođenim zemljotresom, do sada prikupljeno više od 56.000 eura"

"Koristimo priliku da zahvalimo svim građanima, ali i privrednim i drugim subjektima, koji su učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji. Još jednom smo kao društvo pokazali da smo najhumaniji kad je to najpotrebnije"

1127 pregleda 3 komentar(a)
Aktivisti Crvenog krsta Crne Gore u Hrvatskoj, Foto: Crveni krst Crne Gore
Aktivisti Crvenog krsta Crne Gore u Hrvatskoj, Foto: Crveni krst Crne Gore

Crveni krst Crne Gore danas završava akciju prikupljanja pomoći za stanovnike Hrvatske pogođene zemljotresom, a do sada je prikupljeno 56.012,81 eura, saop[teno je iz Crvenog krsta Crne Gore.

U saopštenju se dodaje da s pomoć se prikupljala uplatama na žiro račun 520-5188-31, kod Hipotekarne banke, kao i slanjem SMS poruke na broj 15888 i svi zainteresovani još danas mogu dati svoj doprinos.

"Koristimo priliku da zahvalimo svim građanima, ali i privrednim i drugim subjektima, koji su učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji. Još jednom smo kao društvo pokazali da smo najhumaniji kad je to najpotrebnije. I Crveni krst Crne Gore je za ovu namjenu opredijelio 3.000 eura. Sva prikupljena sredstva će, nakon što bude izvršena naplata poslatih SMS poruka, biti uplaćena na žiro račun Hrvatskog Crvenog križa, koji je od početka situacije prisutan na terenu i na razne načine pomaže ugroženom stanovništvu", saopšteno je iz Crvenog krsta Crne Gore.

Oni su dodali da je Međunarodna federacija društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca objavila apel za pružanje podrške Hrvatskom Crvenom križu, u iznosu od 6,2 miliona švajcarskih franaka.

"To je procjena sredstava potrebnih Hrvatskom Crvenom križu da pruži podršku za oko 80.000 osoba za period od godinu dana. Djelovanje će prvenstveno biti usmjereno na podršku smještaju, humanitarnu asistenciju, odgovor na osnovne potrebe", piše u saopštenju Crvenog krsta Crne Gore.

Oni su rekli da su pored prikupljanja finansijskih sredstava, u prethodnom periodu dva puta uputili za Hrvatsku humanitarnu pomoć, u skladu sa iskazanim potrebama Hrvatskog Crvenog križa.

"Podrška je realizovana i na način što je interventni tim za djelovanje u nesrećama Crvenog krsta Crne Gore boravio u Petrinji i okolnim mjestima desetak dana, gdje je pomagao ostalim timova u terenskim aktivnostima", zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas