Kulturni centar niče iz ruine

“Željeli smo na simboličan način da se zahvalimo svim prosvjetnim radnicima koji su u ovom objektu prenosili znanje na generacije Župljana, a isto tako da još jednom potvrdimo da je zajedništvo jedini model koji može donijeti benefite...”

1439 pregleda 3 komentar(a)
Predstoji puno posla..., Foto: Mz Župa
Predstoji puno posla..., Foto: Mz Župa

U nikšićkoj Župi, u Mioljem polju, počela je rekonstrukcija stare školske zgrade u kojoj su skoro pola vijeka znanje sticale brojne generacije.

“Rekonstrukciju objekta je obezbijedila firma ‘Uniprom metali’ koja je za ovu namjenu izdvojila minimum 100.000 eura, a radovi su počeli shodno dogovoru sa predsjednikom Opštine Milutinom Simovićem. Objekat je bio u veoma zapuštenom stanju, posebno od osamdesetih godina prošlog vijeka kada je većina objekta devastirana usljed požara”, kazao je predsjednik MZ Župa Dragoljub Radulović.

Istakao je da će, nakon rekonstrukcije, školska zgrada biti kulturni centar Župe - sa dvije sale za sastanke, izložbenim prostorom, bibliotekom.

“Željeli smo na simboličan način da se zahvalimo svim prosvjetnim radnicima koji su u ovom objektu prenosili znanje na generacije Župljana, a isto tako da još jednom potvrdimo da je zajedništvo jedini model koji može donijeti benefite...”.

Bonus video: