Sekulović uručio nagrade i priznanja pripadnicima sistema zaštite i spašavanja

"Opremljen i funkcionalan sistem zaštite i spašavanja je interes svih nas. Zato moramo zajednički graditi sistem koji će našim građanima ulivati puno povjerenje kada je u pitanju odgovor na prirodne, tehničko tehnološke i druge katastrofe"

4989 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Gov.me/Saša Matić
Foto: Gov.me/Saša Matić

Povodom Dana zaštite i spašavanja u Crnoj Gori i Međunarodnog dana civilne zaštite, Ministarstvo unutrašnjih poslova dodijelilo je godišnje nagrade i priznanja za izuzetan doprinos u sistemu zaštite i spašavanja.

Čestitajući nagrađenima, ali i svima koji su dio ovog sistema i svakodnevno su na raspolaganju građanima za pomoć i zaštitu, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović je istakao da su plemenitost i hrabrost ono po čemu se prepoznaje ova profesija.

On je naveo da elementarne i druge nepogode zahtijevaju proaktivno i efikasno djelovanje, te da će se u narednom periodu dodatno ulagati u materijalno-tehničke kapacitete i specijalističke obuke za pripadnike ovog sistema.

"Opremljen i funkcionalan sistem zaštite i spašavanja je interes svih nas. Zato moramo zajednički graditi sistem koji će našim građanima ulivati puno povjerenje kada je u pitanju odgovor na prirodne, tehničko tehnološke i druge katastrofe", rekao je Sekulović.

Dan civilne zaštite
foto: Gov.me/Saša Matić

Novčane nagrade dobili su vođa grupe-vatrogasac-spasilac Predrag Anđušić, vođa smjene u Službi zaštite i spašavanja Opštine Rožaje Mirsad Demić, vatrogasac-spasilac-vođa smjene u Službi zaštite i spašavanja Opštine Bijelo Polje Milovan Mrdak, vatrogasac-spasilac u Službi zaštite i spašavanja Opštine Pljevlja Velibor Vasović i vatrogasac-spasilac u Službi zaštite i spašavanja Opštine Petnjica Edin Cikotić.

Zahvalnice za doprinos u razvoju sistema zaštite i spašavanja dodijeljene su posthumno komandiru Službe zaštite i spašavanja Opštine Bar Amiru Musliću, "Rez – kop" Rožaje i vlasniku Semiru Kalaču, vođi grupe-vatrogascu-spasiocu u Službi zaštite i spašavanja Glavnog grada Podgorica Milivoju Lopičiću, vatrogascu-spasiocu u Službi zaštite i spašavanja Glavnog grada Podgorica Miloradu Pižurici, vatrogascu-spasiocu u Službi zaštite i spašavanja Glavnog grada Podgorica Daliboru Stamatoviću, vatrogascu-spasiocu u Službi zaštite i spašavanja Opštine Pljevlja Predragu Jelovcu i vatrogascu-spasiocu u Službi zaštite i spašavanja Prijestonice Cetinje Radu Radoviću.

Bonus video: