Smijenjeni Lazović, Baković, Spičanović i ostali pomoćnici direktora Uprave policije

Sistematizacijom je predviđeno pet pomoćničkih mjesta. Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i Sektor kriminalističke policije spojeni su u jedan

90125 pregleda 4024 reakcija 251 komentar(a)
Baković i Lazović, Foto: Zoran Đurić
Baković i Lazović, Foto: Zoran Đurić

Pomoćnici direktora Uprave policije Zoran Lazović, Enis Baković, Dejan Đurović, Vesko Damjanović, Dragan Blagojević, Drago Spičanović i Zoran Tomčić smijenjeni su večeras sa funkcija, potvrđeno je "Vijestima" iz kabineta potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića.

Abazović je i prje par dana najavio smjene u Upravi policije kojom rukovodi Zoran Brđanin.

Brđanin je prošle sedmice postavljen za vršioca dužnosti direktora Uprave policije.

Iz kabineta potpredsjednika Vlade, "Vijestima" je rečeno da je Vlada usvojila sistematizaciju, nakon čega su glasali za razrješenje pomoćnika.

Tom sistematizacijom predviđeno je znatno manje pomoćničkih mjesta, a Sektor za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i Sektor kriminalističke policije spojeni su u jedan.

Pojašnjeno je da će biti pet sektora i da će Brđanin dok formalno ne bude izabran za direktora obavljati funkciju i pomoćnika za Sektor opšte nadležnosti.

"Vijestima" je ranije rečeno da Brđanin ima spremna rješenja za svako pomoćničko mjesto.

Brđanin je već prvog dana kada je preuzeo kormilo policije ponudio pomoćnicima da sami podnesu ostavke, što su oni odbili.

Bonus video: