Potpisan Memorandum o saradnj: Cilj je razvoj identiteta Roma i Egipćana u Crnoj Gori

„Elvis Beriša ispred NVO Koračajte sa nama – Phiren Amenca je kazao da će dalji fokus saradnje biti usmjeren na aktivnosti koji se odnose na razvoj identiteta Roma i Egipćana u Crnoj Gori“, kaže se u saopštenju
103 pregleda 1 komentar(a)
Elvis Beriša, Mehmet Zenka, Foto: Ministarstvo za ljudska i manjinska prava
Elvis Beriša, Mehmet Zenka, Foto: Ministarstvo za ljudska i manjinska prava
Ažurirano: 15.12.2017. 17:51h

Predstavnici Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i nevladine organizacije (NVO) Koračajte sa nama – Phiren Amenca potpisali su Memorandum o saradnji čiji je cilj, kako je saopšteno, razvoj identiteta Roma i Egipćana u Crnoj Gori.

U saopštenju Ministarstva navodi se da je ministar Mehmed Zenka istakao značaj zajedničke saradnje i pozdravio sve veće uključivanje mladih obrazovanih aktivista iz Romske i Egipćanske zajednice, sa namjerom da se poboljša položaj i kvalitet života te zajednice.

„Elvis Beriša ispred NVO Koračajte sa nama – Phiren Amenca je kazao da će dalji fokus saradnje biti usmjeren na aktivnosti koji se odnose na razvoj identiteta Roma i Egipćana u Crnoj Gori“, kaže se u saopštenju.

Saradnja će, kako je pojašnjeno, pratiti i aktivnosti koje će unaprijediti njihov socijalni i ekonomski položaj kada je riječ o stambenoj situaciji, obrazovanju, zdravstvenoj zaštiti, zapošljavanju, pravnom statusu, socijalnoj i porodičnoj zaštiti, i o identitetu kao posebne etničke grupe.

„Memorandum o saradnji ispratiće period do 2020. kada ističe Strategija za socijalnu inkluziju Roma i Egipćana u Crnoj Gori“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: