Komneniću da isplate pet hiljada eura

"Postupanjem tuženog najgrublje su povrijeđeni čast, ugled i dostojanstvo tužioca, budući da tuženi svoje tvrdnje ne temelji na dokazima i činjenicama", navodi se u presudi sutkinje Vesne Banjević

38024 pregleda 740 reakcija 42 komentar(a)
Komnenić, Foto: Boris Pejović
Komnenić, Foto: Boris Pejović

Prvostepenom presudom Osnovnog suda u Podgorici, sutkinje Vesne Banjević, danas je usvojen tužbeni zahtjev za naknadu nematerijalne štete autora emisije "Načisto" na TV Vijesti Petra Komnenića protiv Nova M kompanije, pravnog nasljednika TV Pink M. Tom presudom tuženom je naloženo da zbog povrede prava ličnosti, časti, ugleda i dostojanstva isplati Komneniću novčani iznos od pet hiljada eura.

Komnenić je tužbu podnio zbog više priloga u formatu "Minut, dva" na TV Pink M, koji su pratili debatne emisije o slučaju "državni udar". U presudi se navodi da je TV Pink M Komnenića u tim prilozima pokušala da predstavi kao manipulatora, saučesnika terorista, njihovog zaštitnika, te kao medijskog vojnika koji vodi hajke protiv kompanija i političkih protivnika u namjeri da ih reketira. Zatim kao novinara koji brutalno i primitivno vrijeđa državne institucije, koji laže i koji je čak odgovoran za smrt određenih lica.

“Ovakvim postupanjem tuženog najgrublje su povrijeđeni čast, ugled i dostojanstvo tužioca, budući da tuženi svoje tvrdnje ne temelji na dokazima i činjenicama. Ovakvo izvještavanje tuženog očigledno je imalo za cilj diskreditaciju i omalovažavanje tužioca, te stvaranje ambijenta u kome bi bio označen kao državni neprijatelj, odnosno kao neko ko se bori protiv državnih interesa”, navodi se u presudi sutkinje Banjević.

“Iz svega naprijed navedenog proizilazi da je tužilac svjesno i namjerno uniištavao ljudsko dostojanstvo, čast i ugled tužioca, te da je to radio na najgrublji način, pokušavajući da bez osnova diskredituje tužioca pred cjelokupnom javnošću”, zaključuje se u obrazloženju presude.

Bonus video: