Stojanović: Crnogorska policija će i dalje biti pouzdan partner policijama drugih država

Konferencija ,"Foro di Roma'' okupila je šefove policija 13 država Balkana, kao i predstavnike Europola, Interpola, Frontex-a i SELEC-a
50 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 15.12.2017. 15:40h

Direktor Uprave policije Slavko Stojanović je na konferenciji "Foro di Roma" kazao da afirmacija i jačanje međunarodne policijske saradnje, naročito između zemalja u okruženju i zemalja Evropske unije, radi multinacionalnog i multiagencijskog pristupa u borbi protiv svih oblika međunarodnog organizovanog kriminala i terorizma, predstavlja imperativ za održavanje stabilnog bezbjednosnog ambijenta u regionu, navodi se u saopštenju iz Uprave policije.

Stojanović je sa pomoćnikom direktora Uprave policije Enisom Bakovićem učestvovao na Konferenciji šefova policija zemalja Balkanskog regiona ,"Foro di Roma'', čiji domaćin je bio Rim od 12. do 14. decembra.

Kako se dalje navodi u saopštenju Stojanović je istakao da će crnogorska policija i dalje biti pouzdan i profesionalan partner policijama drugih država na svim nivoima, kako bi borba protiv svih oblika kriminala bila kontinuirana i unaprijeđena zajedničkim naporima.

"Teme Konferencije bile su problematika vezana za borbu protiv kriminala na međunarodnom nivou, razmjena informacija od značaja, kao i razmjena najboljih praksi i strategija u borbu protiv svih kriminalnih djelovanja a naročito u vezi sa radom zajedničkih istražnih timova u međunarodnim operacijama i akcijama. Na Konferenciji je istaknuta potreba nastavka jačanja saradnje zemalja Balkana u dijelu pravovremene razmjene informacija i obavještajnih podataka koje se odnose na djelovanje u borbi protiv savremenih bezbjednosnih rizika, krivičnih djela transnacionalnog kriminala sa elementima organizovanog kriminala među kojima je i krijumčarenje droga, kao i ilegalnih migracija, terorizma i stranih boraca", istaknuto je Iz Uprave policije

Konferencija ,"Foro di Roma'' okupila je šefove policija 13 država Balkana (Italije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke, Moldavije, Rumunije, Crne Gore, Makedonije, Srbije, Slovenije, Mađarske i Hrvatske), kao i predstavnike Europola, Interpola, Frontex-a i SELEC-a.

Galerija

Bonus video: