Počela dodjela vaučera u projektu "1.000+"

U prioritetna lica spadaju samohrani roditelji, odnosno staratelji, lica sa invaliditetom, porodična domaćinstva čiji je član lice sa invaliditetom, porodična domaćinstva sa djecom sa smetnjama u razvoju, mladi koji su bili djeca bez roditeljskog staranja...

5285 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Borko Ždero
Foto: Borko Ždero

U Ministarstvu ekologije, prostornog planiranja i urbanizma jutros je započeta dodjela vaučera za kupovinu stanova u četvrtoj fazi projekta „1000+“, za 188 građana iz prioritenih grupa.

Zbog aktuelne situacije sa pandemijom dodjela vaučera će biti nastavljena tokom dana.

Vaučere su dodijelili ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Ratko Mitrović i generalni direktor Direktorata za razvoj stanovanja Marko Čanović.

U prioritetna lica spadaju samohrani roditelji, odnosno staratelji, lica sa invaliditetom, porodična domaćinstva čiji je član lice sa invaliditetom, porodična domaćinstva sa djecom sa smetnjama u razvoju, mladi koji su bili djeca bez roditeljskog staranja, zaposleni u ustanovama koje obavljaju zdravstvenu djelatnost u javnom sektoru i žrtve nasilja u porodici.

Čanović je pojasnio da je projektni odbor Projekta „1000 plus“ tokom prethodnog perioda izvršio detaljan pregled dostavljene dokumentacije za 772 domaćinstva, odnosno 1.880 građana.

Proces pregleda dokumentacije i formiranja liste prioritetnih lica, kako je istakao, trajao je duže zbog pandemije Kovid-19.

Mitrović je istakao da se radi o veoma značajnom projektu, vrijednom 20 miliona eura.

“Obezbijeđeni su najpovoljniji uslovi na tržištu za rješavanje stambenog pitanja i to fiksna kamata stopa 2.99 odsto bez obaveznog učešća, obrada kredita 0.3 i notarske usluge jeftinije za 50 procenata”, kazao je Čanović.

Do sada, kako je istakao, na ovaj način je 1.136 familija riješilo stambeno pitanje.

Bonus video: