U Crnu Goru stigle Sinofarmove vakcine

Vakcine su u prostorijama Montefarma dočekali ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović i ambasador Kine u Crnoj Gori Liu Đin

67874 pregleda 2289 reakcija 108 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

U Crnu Goru je stigao kontingent od 30.000 doza kineske vakcine Sinofarm

Vakcine su u prostorijama Montefarma dočekali ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović i ambasador Kine u Crnoj Gori Liu Đin.

Vakcine su donacija Narodne Republike Kine, a kako je saopšteno iz Vlade, dokaz je izuzetno dobre saradnje i tradicionalnog prijateljstva dviju zemalja.

Borovinić Bojović je izrazila očekivanje i nadu da će ovakvih susreta u budućnosti biti još i pozvala građane da se odazovu vakcinaciji.

"Vjerujem da će broj vakcinianih biti onakav kakav očekujemo. Koristm još jednom ovu priliku da apelujem na građane da se vakcinišu, ali i pridržavaju svih mjera, jer proces imunizacije zahtijeva određeno vrijeme djelovanja. Shodno tome, molim još jednom građane da sve epidemiološke mjere poštuju u cilju zaštite sopstvenog i zdravlja svih građana Crne Gore", poručila je Borovinić Bojović.

Ona se zahvalila na donaciji i i izrazila zahvalost zbog dolaska kineskih vakcina.

kineske vakcine, donacija vakcina, Sinofarm
foto: Gov.me

"Ovo je još jedan dokaz prijateljskih odnosa i velike solidarnosti između naše dvije države, zato želim da se u ime kompletene Vlade, premijera i u ime Ministarstva zdravlja i svoje lično ime još jednom zahvalim Narodnoj Republici Kini, predsjedniku države, njihovim građanima, njegovoj ekseleniciji", kazala je ministarka zdravlja.

Liu Đin je izrazio zadovoljstvo što svedoči dolasku 30.000 doza kinsekih vakcina, koje je njegova zemlja donirala Crnoj Gori.

kineske vakcine, donacija vakcina, Sinofarm
foto: Gov.me

"Crna Gora je među prvim zemljama u Evropi koja je primila donaciju vakcina iz Kine, što simbolizuje prijateljstvo i dobre želje kineskog naroda prema Crnoj Gori. Današnja donacija upravo pokazuje tradicionalno prijateljstvo dvije države, da smo dobri partneri i dugoročno se obostrano razumijemo, poštujemo i pomažemo, naročito od početka pandemije COVID-19. Vjerujemo da će kineska vakcina pomoći Crnoj Gori da što prije pobijedi u borbi protiv pandemije i što prije zajedno otvorimo novo poglavlje svog života i rada, poručio je kineski amabasador, naglašavajući da su kineska i crnogorska vlada, dogovorile nabavku potrebnih količina kineskih vakcina za našu zemlju", kazao je Liu Đin, saopšteno je iz Vlade.

Bonus video: