U Nikšiću otvoren logističko – distributivni centar

Značajno je i to da je ovo investicija koja je pokrenuta praktično sa ’gole ledine’, sredstvima osnivača i uposliće značajan broj novih radnika“, kazao je Grbović
875 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 15.12.2017. 14:50h

Kompanija NTC Logistic iz Nikšića otvorila je na Kapinom Polju logističko-distributivni centar, vrijednosti oko tri miliona eura, u kome će biti zaposleno pedesetak radnika. Početak rada objekta, površine 6.400 metara kvadratnih, koji nudi sedam hiljada paletnih mjesta, od čega je 400 namijenjeno za robe sa posebnim režimom, ozvaničio je predsjednik Vlade Duško Marković.

Prema riječima vlasnika firme NTC Logistic, Ranka Jovovića, logističko-distributivni centar je njihova najveća investicija do sada koja će, kako je istakao, kao krajnji rezultat imati pozitivne efekte na poboljšanje poslovnog ambijenta u gradu pod Trebjesom.

“Stvoriće se prostor za dodatno zapošljavanje i usavršavanje postojećih kadrova, omogućiće se lakši protok roba i smanjenje troškova koje imaju privredni subjekti, povećaće se šanse za dostupnost lokalnih proizvoda i stvoriti još primamljiviji poslovni uslov za još veći podsticaj investitora za ulaganje, a samim tim i podsticaj privrednog razvoja grada“, kazao je Jovović.

Predsjednik Opštine Veselin Grbović kazao je da je firma porodice Jovović dala značajnu podršku tokom podizanja i pokretanja pojedinih privrednih kompanija, posebno akcentujući hotel Onogošt koji je ta firma kupila prošle godine za 1,1 milion eura.

"Logistički centar, među najvećim u Crnoj Gori, može biti pokretač još većeg privrednog razvoja Nikšića. Značajno je i to da je ovo investicija koja je pokrenuta praktično sa ’gole ledine’, sredstvima osnivača i uposliće značajan broj novih radnika“, kazao je Grbović.

Istakao je očekivanja da firma Goranović počne sa izgradnjom nove fabrike, a da logistički centar „opravda ulaganja i nadanja porodice Jovović i uposli svoje kapacitete“.

Kompanija Comp comerc finasiraće podizanje spomenika crnogorskoj ženi u Nikšiću.

Jovovići su kompaniju Comp comerc osnovali 1989.godine a danas u sklopu te grupe posluje veći broj kompanija koje se bave trgovinom, turizmom, keteringom, proizvodnjom peleta, transportom, ali i obrazovanjem – NTC, SI Montenegro, NTC Logistic, Vučje, Lighthouse of Montenegro, Comp comerc, Onogošt school i MMK Standrad. U njihovom vlasništvu su hoteli Onogošt u Nikšiću, Lighthouse u Igalu, ski centar na Vučju. Ove godine Comp comerc je proglašena najkompanijom jugoistočne i srednje Evrope, a Ranko Jovović, najmenadžerom. Jovović je u septembru dobio i najveće priznanje grada, Nagradu oslobođenja.

Galerija

Bonus video: