Carević: Sraman čin onih zadojenih mržnjom i lažnom istorijom

"Očigledno da poražene ideologije ne žele da prihvate realnost pa na sve moguće načine pokušavaju da se podgrijavanjem sukoba i svađa vrate na političku scenu sa koje polako nestaju"

8579 pregleda 35 reakcija 37 komentar(a)
Carević, Foto: Vuk Lajović
Carević, Foto: Vuk Lajović

Gradonačelnik Budve Marko Bato Carević poručio je da je “ farbanje spomen table na zidinama Starog grada posvećenu Srpskoj vojsci koja je oslobodila Budvu u Velikom ratu je sraman čin pojedinaca zadojenih mržnjom i lažnom istorijom”.

“Oni koji su sebi dozvolili ovakvu drskost i bezobrazluk ne smiju proći nekažnjeno. Koliko god njima tabla smetala ona je dio istorije ovog grada i van pameti je da pojedinci na svoju ruku prekrajaju ono što se tada dogodilo. Očigledno da poražene ideologije ne žele da prihvate realnost pa na sve moguće načine pokušavaju da se podgrijavanjem sukoba i svađa vrate na političku scenu sa koje polako nestaju. Opština Budva će spomen tablu vratiti u prvobitno stanje, a u saradnji sa Upravom policije ćemo uraditi sve da vinovnike pronađemo i procesuiramo. Mi treba da se okrenemo budućnosti a prošlost da ostavimo na miru. Nevjerovatno je da se i u XXI vijeku ovakve stvari dešavaju”, kazao je Carević.

Bonus video: