u posjeti parku prirode

Jočić posjetila Ulcinj: Solana izgleda kao dao su kroz nju prošle trupe surovih osvajača

"Zaposleni na Solani čine sve da zaštite i očuvaju biodiverzitet ovog područja, u skladu sa ugovornim obavezama JPNPCG”, kazala je Jočić

6676 pregleda 141 reakcija 8 komentar(a)
Foto: Nacionalni parkovi
Foto: Nacionalni parkovi

Predsjednica Upravnog odbora Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore Marina Jočić posjetila je juče ( Park prirode Ulcinjska solana i sastala se sa potpredsjednicom Opštine Ulcinj Haatidže Đoni predstavnicima NVO Centar za zaštitu i proučavanje ptica i Dr. Martin Schneider - Jacoby Association.

Radnom sastanku prisustvovali su i zaposleni u Parku prirode Ulcinjska solana.

Jočić je obišla Solanu i upoznala se sa situacijom na terenu, problemima, ali i prirodnim bogatstvima ovog područja. Ona je ocijenila da Solana danas izgleda razorena kao posle ratnog pohoda i da za takvo stanje neko mora snositi odgovornost.

“Ulcinjska solana koja je sistematski uništavana, danas izgleda kao da su trupe surovih osvajača kroz nju prošle. Zaposleni na Solani čine sve da zaštite i očuvaju biodiverzitet ovog područja, u skladu sa ugovornim obavezama JPNPCG”, kazala je Jočić.

Ona je iskazala spremnost za podršku i saradnju sa NVO sektorom i Opštinom Ulcinj u cilju zaštite, promocije i valorizacije ovog područja.

Preporučujemo za Vas