Studenti Filološkog ne odustaju, dekan sumnja u motive

Predstavnik studenata Strahinja Vasiljević tvrdi da je skoro tri mjeseca pokušao da razgovara sa dekanom Draganom Bogojevićem, ali da dalje od sekretarice nije otišao
178 pregleda 0 komentar(a)
Filološki fakultet Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Filološki fakultet Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 15.12.2017. 12:12h

Oko trećina studenata Filološkog fakulteta u Nikšiću, potpisalo je peticiju kojom traže bolje uslove studiranja, rekao je njihov predstavnik Strahinja Vasiljević, koji navodi da je to više od polovine onih koji redovno prisustvuju predavanjima.

„Do sada je peticiju potpisalo oko 400 studenata, a nastavićemo do kraja sedmice. Naredne sedmice peticiju sa potpisima i našim zahtjevima predaćemo upravi fakulteta, Studentskom parlamentu, kao i Senatu i Upravnom odboru“, kazao je predsjednik Saveza studenata Filološkog fakulteta.

„Mi smo tu da predstavljamo studente, što bi i uprava trebalo da radi, jer profesori i uprava fakulteta su tu zbog nas, a ne obratno. Mi smo na tu poziciju izabrani da bismo zastupali prava i interese studenata, što i radimo. Čini mi se kako koja godina da su uslovi sve lošiji. Ukoliko se ti zahtjevi, makar u najmanjoj mjeri, ne ispune pozvaćemo na odgovornost ljude koji su na čelu našeg fakulteta“, poručio je Vasiljević.

On tvrdi da je skoro tri mjeseca pokušao da razgovara sa dekanom Draganom Bogojevićem, ali da dalje od sekretarice nije otišao.

„Sve se završavalo time što bi mi sekretarica kazala da je on trenutno zauzet i da ne može da me primi. Kada je pokrenuta peticija dekan me sreo ispred fakulteta i kazao mi da dođem kod njega. Čim se nešto pokrene odmah postoji slobodan termin“, kazao je Vasiljević.

Dekan Dragan Bogojević, je Televiziji Vijesti rekao da nije razgovarao sa studentima. On smatra, kako je prenijela TV Vijesti, da iza svega stoji namjera da se on smijeni.

Do razgovora nije došlo jer je on bio zauzet prikupljanjem potpisa ali se nada da će naredne sedmice, kada budu predali peticiju, sjesti sa upravom fakulteta i pokušati da nađe kompromisno rješenje.

Peticijom studenti traže obavezne popravne kolokvijume, neuslovljavanje izlaska na završni ispit i sve provjere znanja, bolju tehničku opremljenost kabineta za nastavu, primjenu Bolonjske deklaracije, redovnost predavanja i konsultacija sa profesorima, osnivanje debatnog kluba i studentskog časopisa...

Bonus video: