Osnovcima iz Pljevalja govorili o štetnostima opojnih droga

U okviru projekata, đacima iz osnovnih škola u Kosanici, Odžaku, Kruševu i Šulama u pljevaljskoj opštini, realizovana su predavanja
0 komentar(a)
đaci, Pljevlja, Foto: NVO Tara
đaci, Pljevlja, Foto: NVO Tara
Ažurirano: 15.12.2017. 11:51h

Nevladina organizacija „Tara“ iz Đurđevića Tare realizovala je projekat „Droga donosi nesreću“, koji je podržalo Ministarstvo sporta Crne Gore i vladina Komisija za raspodjelu sredstava od igara na sreću.

U okviru projekata, đacima iz osnovnih škola u Kosanici, Odžaku, Kruševu i Šulama u pljevaljskoj opštini, realizovana su predavanja o štetnom dejstvu psihoaktivnih supstanci i opojnih droga na ljudski organizam i kako ih prepoznati i izbjegavati, kaže Jakub Durgut iz NVO „Tara“.

"U projektu je aktivno učestvovalo oko 200 učenika škola u ruralnim područjima. Pod sloganom „Zdravlje je priroda, a ne droga“, dio planiranih aktivnosti realizovan je na velikom mostu na Tari i na polazištu splavova. Sportski susreti mališana pod sloganom „Sportom protiv droga“ održani su u školi u Odžaku gdje su pobjedničke ekipe kao nagradu dobile sportske majice sa ispisanim prigodnim porukama", kazao Durgut.

Bonus video: