NVO "Klaster prevoza Crna Gora" organizuje protestne vožnje

Prva protestna vožnja, održaće se 17.03. u Podgorici, sa početkom u 11:55, i održavaće se svakog narednog dana do ispunjenja zahtjeva

10117 pregleda 6 komentar(a)
Foto: NVO Klaster prevoza Crne Gore
Foto: NVO Klaster prevoza Crne Gore

NVO "Klaster prevoza Crna Gora" organizovaće protestne vožnje zbog male pomoći i neadekvatnog odnosa usljed situacije izazvane pandemijom koronavirusa

Prva protestna vožnja, održaće se 17.03. u Podgorici, sa početkom u 11:55, i održavaće se svakog narednog dana do ispunjenja zahtjeva.

Kazali su da je prvi i osnovni zahtjev je prijem kod ministara Bojanića, Milatovića i Spajića, kako bi iznijeli svoje zahtjeve i zajednički došli do kompromisa zarad "spasa branše koja je od javnog značaja, a ujedno i žila kucavica crnogorskog turizma i privrede."

"Kao najugroženija branša, koja je prva zatvorena, 17.marta 2020. godine, do sada smo dobili malu pomoć. Samo minimalne bruto plate, od čega je većina mjeseci bila svega 50 odsto. Ni na jedan poslati dopis nismo dobili odgovor, a izostao je i prijem kod resornih ministara. Zbog toga smo se odlučili na organizaciju protestnih vožnji, kako bi pokazali da i mi postojimo" , ističe PR Milan Stanović.

Kako navode u saopštenju, datum i vrijeme početka su odabrani simbolično, na godišnjicu uvođenja prvih mjera, a vrijeme u pet do dvanaest jer je stanje alarmantno.

Iz NVO su saopštili da su i pored svih poteškoća, voljni su da spasu branšu koja broji "preko 2.000 zaposlenih, a vozi godišnje preko 4 miliona putnika i predstavlja neizostavan dio za funkcionisanje turizma, ekonomije i svih sfera društva"

Bonus video: