Katnić mnogo laže i podmeće

Možda je SDT greškom zamijenio Vijesti sa Pobjedom jer dok su Vijesti tj. vlasnici Vijesti vratili svaki cent svakog kredita koji su uzeli i od CKB i drugim povodima i od ostalih banaka, Pobjeda nije vratila ni jedan cent od dva kredita u ukupnom iznosu od 8.2 miliona eura, uzete od dvije banke 2009. godine već su to platili građani CG iz budžeta

48987 pregleda 473 reakcija 108 komentar(a)
Ivanović i Perović, Foto: Filip Roganović
Ivanović i Perović, Foto: Filip Roganović

Osnivači "Vijesti" Miodrag Perović i Željko Ivanović saopštili su da Glavni specijalni državni tužilac Milivoje Katnić brutalno izmišlja i podmeće kako bi nanio štetu onima koje ne može da kontroliše.

Katnić je sinoć u jednoj televizijskoj emisiji saopštio da bi Ivanović trebalo da objasni 400.000 eura iz Rusije i da suvlasnici "Vijesti" vrate četiri miliona eura "koje su uzeli preko određenih firmi i nisu vratili...".

Reagovanje Perovića i Ivanovića prenosimo u cjelosti:

Gotovo svakodnevno SDT Milivoje Katnić pokazuje da je spreman na brutalne izmišljotine i falsifikate kako bi diskvalifikovao kritičare, u ovom slučaju jedan medij i osnivače koje ne može da kontroliše ili ucjenjuje. Tako je u najnovijem, tv nastupu za pamćenje, M. Katnić ustvrdio kako vlasnike Vijesti treba „zamoliti da vrate 4 miliona koje su uzeli preko odrđjenih firmi i nijesu vratili u periodu prije privatizacije CKB banke“!

Prosto je nevjerovatno da nakon skoro 15 godina neko ko pokriva poziciju SDT ponavlja laži koje su od 2009. do 2015. Kusovac i Pobjeda, bivši gradonačelnik Mugoša, njegov šef Đukanović i brojna organizovana propagandna grupa bjesomučno ponavljali stotinama puta. Po onoj narodnoj da sto puta ponovljena laž postane istina.

A istina je kako je davno objavljeno i od strane CKB i od nas kao klijenata banke i osnivača Vijesti, jeste sljedeće: 2007. kada su Katnićevi šefovi Milo i Cane pokušali da kupe Vijesti, ponudivši basnoslovnih 4 miliona eura za naših 50 odsto akcija, mi smo odbili ponudu i zatražili kredit od CKB kako bi se odbranila novina i njena nezavisnost. Kredit nije dobijen preko više firmi kako izmišlja SDT, vec na lična imena i prezimena nas četvorice tadašnjih suvlasnika Vijesti i uz garancije koje su priložene u skladu sa zakonom. Dakle, to je prva laž M. Katnića.

Druga laž, mnogo drskija, da taj kredit odnosno krediti nijesu vraćeni! Milivoje, nijesmo mi Milo Đukanovic, mi vraćamo kredite!. Dakle, pošto je već unaprijed američki neprofitni medijski fond MDIF, koji je i danas najveći pojedinačni suvlasnik Vijesti, u cilju spasavanja novine obezbijedio investiciju od tih 4 miliona i preuzimanje akcija, najveći dio naših kredita je vraćen u roku od dva mjeseca!!! A posljednji euro nakon par godina. Što je možda svjetski rekord u vraćanju tako visokog iznosa kredita. I za sve to postoje dokazi u rukama Milivoja Katnića koje on baca pod noge i brutalno izmislja laži kako bi pokušao da nakon Kusovca, prijatelja Grka, Bebe, Pinka,Pobjede i ostalih članova organizovane propagande grupe oblati osnivače Vijesti.

Možda je SDT greškom zamijenio Vijesti sa Pobjedom jer dok su Vijesti tj. vlasnici Vijesti vratili svaki cent svakog kredita koji su uzeli i od CKB i drugim povodima i od ostalih banaka, Pobjeda nije vratila ni jedan cent od dva kredita u ukupnom iznosu od 8.2 miliona eura, uzete od dvije banke 2009. godine već su to platili građani CG iz budžeta! To je saznala kompletna javnost nakon bankrota Pobjede 2014. jer je Vlada Mila Đukanovica za ta dva kredita izdala državne garancije. Dakle, umjesto da M. Katnić kao tobožnji profesionalni SDT istraži i saopšti ko je i po kom osnovu izdao 8.2 miliona eura garancija za propalu Pobjedu, od kojih nije vraćen jedan cent, i koji su onda pali na teret budzeta, Katnić poteže stare izmišljotine o tome da mi kao suvlasnici Vijesti nijesmo vratili u stvari davno vraćene kredite. Sve gole laži, da još jednom ponovimo.

Još jedna podmetačina SDT je njegova konstatacija da je nešto urađeno u CKB „prije privatizacije“. Time opet brutalno falsifikuje i pokušava da podmetne da je CKB bila državna banka i da je onda privatizovana a dok je bila državna mi smo dobili kredite koje nismo vratili. CKB je dakle od osnivanja bila privatna banka i ona je 2009. prodata privatnom investitoru iz Mađarske. A mi smo prije prodaje a ne privatizacije, da jos jednom pomovimo, vratili kredite. Katnić to dobro zna ali i taj detalj falsifikuje kako bi nas oklevetao.

Iako smo na sve navikli od Katnica ovakve brutalne neistine koje je izrekao u sinocnjem nastupu su prevazišle sve dosad saopšteno u 1.423 priloga Pinka, Pobjede, Prve, Cdm i ostalih članica organizovane propagandne grupe.

Isti je slučaj i sa “uplatama iz Rusije” koje Katnić takođe zloupotrebljava, jer dobro zna sve detalje pošto je godinama istraživao sve naše račune ali i naše živote i nije mogao da nađe ništa sporno, pa sada falsifikuju i podmeće. Katnic dakle zna da je, ne kako kaže prije 10 već prije 14 godina, supruga Željka Ivanovića, preko agencije za nekretnine iz Budve, prodala stan na moru i na osnovu sudski ovjerenog Ugovora dobila uplatu novca od kupca! Sramnom manipulacijom Katnić pokušava da tu transakciju stavi u politički kontekst mnogo puta ponovljene laži njegovih saboraca iz organizovana propagandne grupe o proruskim Vijestima o čemu eto svjedoči neka navodno misterozna uplata iz Rusije.. Bijedno, nema šta.

I sve to Katnić radi iako je kada je pratio dalji trag tog novca vidio da je on u cjlokupnom iznosu potrošen za pokretanje i kasnije održavanje TV Vijesti, na veliku žalost samog Katnića, njegovog šefa, Pinka, Prve, Cdm, Pobjede i brojne organizovane propagandne grupe.

Na kraju, sve ovo govori da je Crna Gora u vanrednom stanju jer se na jednoj tako važnoj i odgovornoj funkciji zaštitnika zakona i pravde nalazi čovjek koji je spreman da brutalno podmeće i izmišlja stvari kako bi nanio štetu onima koje ne može da kontroliše i sa njima manipuliše..

Bonus video: