U rekonstrukcije školskih objekata uloženo 1,7 miliona eura

Ulaganje u rekonstrukcije preko 300 školskih objekata i pravilno postavljanje prioriteta nastaviće da budu ključni u djelovanju Ministarstva prosvjete, navode iz tog Vladinog resora
0 komentar(a)
škola izgradnja, Foto: Ministarstvo prosvjete
škola izgradnja, Foto: Ministarstvo prosvjete
Ažurirano: 15.12.2017. 11:00h

Ministarstvo prosvjete proteklih godina iz Tekućeg budžeta potrošilo je blizu 1,7 miliona eura u rekonstrukcije obrazovnih objekata, saopštio je šef Službe za investicije tog resora Filip Grujić.

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, objasnio da je u studentske domove u Nikšiću, Baru i Cetinju uloženo 230 hiljada eura, i da je dio novca potrošen za rekonstrukciju više od 30 školskih objekata, kao i brojne manje radove.

Grujić je rekao da su u najvećoj mjeri rekonstruisane školske sale, toaleti, krovni pokrivači, sistemi grijanja, fasada i fasadne bravarije.

Grujić je naglasio da je u različitim fazama realizacije i 20 projekata koji se finansiraju iz Kapitalnog budžeta.

On je kazao da je to Univerzitetski centar u Beranama čije se "otvaranje očekuje", vrtić na Starom aerodromu, Srednja škola u Golubovcima i Osnovna škola u Sukobinu čija je izgradnja u poodmakloj fazi.

Grujić je rekao da se finansira sanacija klizišta u Herceg Novom, vrtići u Baru i Tuzima za koje je raspisan tender za izgradnju, vrtić u Pljevljima i rekonstrukcija aneksa osnovne škole u Rožajama za koje je izbor izvođača radova u toku.

“Ulaganje u rekonstrukcije preko 300 školskih objekata i pravilno postavljanje prioriteta nastaviće da budu ključni u djelovanju Ministarstva prosvjete. I dalje ćemo biti fokusirani na rekonstrukcije objekata i izgradnju novih, i to sa 20 odsto povećanim budžetom za investicije u narednoj godini” zaključio je Grujić.

Bonus video: