Leposavić: Poslati adekvatnu poruku svima koji bi da otruju ovo društvo mržnjom

"Nijedan građanin ove države neće više trpjeti stigmu zbog nacionalne, rasne ili vjerske pripadnosti, seksualnog ili bilo kog drugog opredjeljenja"

36242 pregleda 300 reakcija 46 komentar(a)
Leposavić i Jokić, Foto: Ministarstvo pravde ljudskih i manjinskih prava
Leposavić i Jokić, Foto: Ministarstvo pravde ljudskih i manjinskih prava

Ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimir Leposavić posjetio je danas, u skloništu LGBTIQ organizacije Foruma Progres, mladića koji je prije dva dana napadnut u Podgorici.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, Leposavić je iskazao punu podršku članu Foruma Progres, izrazivši nadu u brz oporavak od teških tjelesnih i duševnih povreda koje je pretrpio od onih koji su, za razliku od njega, kukavice.

"Nadležne institucije učiniće sve da izvršioci, a moguće i nalogodavci, ovog gnusnog napada budu otkriveni i kažnjeni. Samo na taj način biće poslata adekvatna poruka svima koji namjeravaju da otruju ovo društvo mržnjom i netolerancijom, posebno kada su mržnja i nasilje usmjereni prema pripadnicima ranjivih grupa kakva je, bez dileme, LGBTIQ zajednica", poručio je Leposavić.

On je, kako se navodi u saopštenju, rekao da su napadači, u mraku, atakovali na život, zdravlje i slobodu nedužnog mladića u trenutku kada je išao u posjetu roditelju.

"Jasno je da izvršioci pokušavaju da zaustave civilizacijski i moralni iskorak cijelog društva, i da čitavu zajednicu zadrže u blatu omraze", kazao je Leposavić.

On je naglasio i da je to vrijeme neminovno za nama.

"Nijedan građanin ove države neće više trpjeti stigmu zbog nacionalne, rasne ili vjerske pripadnosti, seksualnog ili bilo kog drugog opredjeljenja", zaključio je Leposavić.

Povezani članci

05. Mart 2021.

Rezali, tukli, pa pokrali

Bonus video: