"KCCG kao jedina tercijarna zdravstvena ustanova u državi zahtijeva kolektivni ugovor"

"Svjedoci smo medijskog nastupa jednog DPS-u bliskog sindikata iz KCCG koji je naprasno odustao od nekad zajedničkog proklamovanog cilja o izradi posebnog kolektivnog ugovora. Kao istinski predstavnici zaposlenih u Kliničkom centru, mi ne odustajemo", navodi se u saopštenju

11849 pregleda 81 reakcija 5 komentar(a)
KCCG, Foto: Savo Prelević
KCCG, Foto: Savo Prelević

Sindikat slobodnih radnika Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) pozdravio je odluku Vlade Crne Gore da novčano pomogne zdravstvene radnike koji direktno rade s kovid pacijentima u iznosu od 250 eura.

Iz sindikata su kazali da je ovo je prvi put od početka epidemije da su Vlada i resorno ministarstvo nagradili težak rad i zalaganje zdravstvenih radnika u ovolikom iznosu, koji iznosi više od polovine njihovih zarada.

Ističu da ipak ne odustaju od svog cilja da se kroz pregovore s Ministarstvom zdravlja prvo dođe do posebnog kolektivnog ugovora za Klinički centar, pa tek onda krene u realizaciju dogovaranja procenata povećanja.

"Svjedoci smo medijskog nastupa jednog DPS-u bliskog sindikata iz KCCG koji je naprasno odustao od nekad zajedničkog proklamovanog cilja o izradi posebnog kolektivnog ugovora. Kao istinski predstavnici zaposlenih u Kliničkom centru, mi ne odustajemo i smatramo da KCCG kao jedina tercijarna zdravstvena ustanova u državi, zahtijeva poseban i specifičan tretman jer osim brojnosti zaposlenih – ona podnosi i najveći teret pružanja svih zdravstvenih usluga u čitavom sistemu zdravstva a time je i opterećenost zaposlenih u njoj i najveća", navodi se u saopštenju Sindikata.

Dodaju da će shodno tome Sindikat slobodnih radnika ubrzo krenuti u prezentaciju i realizaciju svojih ciljeva kroz inkluzivni dijalog s menadžmentom KCCG i Ministarstvom zdravlja.

"Gdje će se na obostrano zadovoljstvo naći optimalno rješenje i zadovoljiti naša prava ali i interes i zaštita javnih finansija države, koje su ugrožene i skoro uništene katastrofalnom politikom bivše Vlade", zaključuju iz ovog Sindikata.

Bonus video: